Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) geçtiğimiz Pazartesi günü belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edilen konut ve işyerlerinden alınacak olan evsel katı atık bedellerinin fiyat tarifesini düzenlediği basın açıklamasıyla eleştirdi. Parti binasında konuşan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, kararın MHP’li belediye meclisi üyelerinin itirazına rağmen kabul edildiğinin altını çizdi. Danışmaz, kararı keyfe keder olarak yorumlayarak ‘Başkan böyle bir hakkı kendisinde nasıl buluyor’ dedi.


TAMAMEN KEYFİ OLARAK HAZIRLANMIŞ


Düzce Belediyesi’nin Belediye Meclisi Şubat ayı 1.birleşiminde gündemin 4.maddesinde yer verilen konut ve iş yerlerinden alınacak Evsel Katı Atık bedellerinin oy çokluğuna il tepki MHP’den geldi. Parti binasında konuyla ilgili MHP’li Belediye Meclis Üyeleriyle açıklama yapan İl Başkanı Abdullah Danışmaz, konuşmasına öncelikle tepki göstererek başladı. “Bedeller vatandaşa, esnafa ve sanayicinin üzerine külfet olarak bindirilmek isteniyor. Bu bedeller Düzce’de yaşayanların kaldırabileceği bir güç değil. Tamamen keyfi olarak hazırlanmış, zevki sefa olarak belediyede yaptığı harcamaların masraflarını artık karşılayamadıkları için ellerini vatandaşın cebinden çıkartmadan ne kadar daha alabiliriz düşüncesiyle külfiyeti vatandaşın sırtına bindirmeye başladılar.”

DÜZCE’DE YAŞAYAN İNSANLAR KABUL EDEMEZ

Danışmaz, MHP’li Belediye Meclis üyelerinin meclis toplantılarından duyduğu rahatsızlığı paylaşarak mecliste sürekli zam ve kredi taleplerinin dile getirildiğini aktardı. Danışmaz, “Her gündem maddesinde ya kredi talebi ya akaryakıt istasyonuyla ilgili talep ya da suya, imara ve ulaşıma yer veriliyor. Esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatırken vatandaş evine alacağı ekmeğin hesabını yaparken maalesef anormal rakamlar ortaya çıktı. Bunu Düzce’de yaşayan insanlar kabul edemez.” dedi.

BU RAKAMLAR ÇOK ANORMALDİR

Danışmaz, çevre illerin belediyelerinin vatandaşlardan aldığı katık atık bedellerinin çok düşük olduğunu ifade ederek meclis toplantısında onaylanan fiyat tarifesinin detayları hakkında bilgi verdi. “Her türlü yeme içme ve eğlence yerlerinden metrekare başına hesap yapmışlar, 28-49 metrekare bir çay ocağının vereceği yıllık para bin TL. Bu en basitidir. Bu rakamlar çok anormaldir.”

Danışmaz, uygulama için yöntem belirtti. “Böyle bir uygulamanın önceden halka duyurulması ve kamuoyu araştırılması yapılması gerekirdi.”

KİM OLDUĞUNU AÇIKLA!

Danışmaz, Başkan Keleş’in daha önce akaryakıt istasyonuna canlı bomba gerekçesiyle izin vermeyeceği sözlerini hatırlatarak Yeni Bağlantı Yolu üzerinde istasyon onayı verdiği Ak Partiliyi açıklamasını istedi.


HABER; Y.SEVER