Yaklaşık 6.5 ay önce CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın sokak ortasında uğradığı saldırının davasının başlaması dolayısıyla 4 Ekim Salı günü Düzce'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, FETÖ temizliği ile ilgili hükümetin yeri geldiğinde aklamak, yeri geldiğinde ise karalamak için süreci FETÖMATİK gibi kullandığını öne sürerek, yeni bir tartışma başlatmıştı.


FETÖ ile mücadelenin devam ettiği şu günlerde muhalafetten gelen eleştiriler de sürerken Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nde düzenlenen 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"YASAMA KENDİ İŞİNİ YAPACAK, MECLİSTE KENDİ İŞİNİ YAPACAK"
Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu anımsatan Yıldırım, kendilerinin işin yürütme, icra tarafında olduklarını bildirdi. "Yasama kendi işini yapacak, biz kendi işimizi yapacağız, Mecliste kendi işini yapacak." diyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Ama vatandaşa hesabı veren biziz, siyaset hesap veriyor. Onlar yanlış yapıyorsa, vatandaş onlara hesap sormaz, hesabı bizden sorar. Onun için biz de bizden sorulacak hesabı önce onlardan soracağız. Eğer, FETÖ ile mücadelede ortaya koyduğumuz standartların, esas ve usullerin dışında keyfi karar verenler varsa, bunları da tek tek ele alıp gereğini yapacağız, bu kadar açık söylüyorum."

"İNTİKAM DUYGUSUYLA DUYGUSAL BOYUTLA OLAYLARI ELE ALIRSAK..."
"Kamu yetkisi kullanan kimsenin keyfi davranma hakkı yok. Keyfilik olmaz. Her şey kuralla olacak, adaletle olacak. İntikam duygusuyla duygusal boyutla olayları ele alırsak FETÖ'yle mücadelede başarılı olamadığımız gibi yeni sorun alanları da açmış oluruz." ifadelerini kullanan Yıldırım, bu duruma asla müsaade etmeyeceklerini bildirdi.
Yıldırım, "Burada bir kez daha altını çizerek söylüyorum, bu konuda mağduriyeti olanlar varsa haksız uygulamalar varsa Başbakan Yardımcım Nurettin Canikli bu işte görevlidir. Bütün bilgiler gelsin, diğer ilgili bakanlarla temas halinde bu konunun üzerine gideceğiz. Bundan hiç ama hiç tereddütünüz olmasın." diye konuştu.