31 Aralık’ta gerçekleştirilen AK Parti 6.Olağan İl Kongresi öncesinde il başkanlığı koltuğuna talip olduğunu açıklayan ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in, kendisini ima ederek “şov yaptı” demesinin ardından cevap hakkı doğan Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Öncü haber mikrofonu aracılığı ile bir açıklamada bulundu.

“Bizi oyaladılar; sahte delege kartlarını ispatlasın”
Kongre öncesi miting alanında karşılaştığı AK Parti İl Genel Sekreteri Özgür Bergut’un kendilerinden olumsuz bir durum yaşanmamasın adına ricada bulunduğunu ve kendilerini içeri alacaklarını kaydeden Kıbrıs bu durumun oyalama taktiği olarak kaldığını iddia ederek şöyle konuştu:

“İlçe kongrelerinde divana liste sunma süresi 20 dakika verilirken 638 delegeli koskoca Düzce İl Başkanlığı kongresinde divana liste sunma süresi 10 dakika açıklanması da ayrı bir garabettir. Doğruyu söylemek gerekir ise kongre günü şahsıma uygulanan engellemeler tam bir garabetler zinciridir. Dolayısı ile 5 aydır sahada kongrelere giderek delegeler ile görüşerek kararlı bir şekilde çalışan bir başkan adayının “Davet ettik salona girmediler” cümlesini her şeyin en iyisine layık Düzcelilerin takdirine bırakıyorum. Diğer bir husus “sahte delege kartları yaptırıp, orada basın mensuplarına gösterip şov yaptılar” cümlesi de maalesef şahsımı üzmüştür. Saygıdeğer bir il başkanı için bu cümle çok manidardır. Ne mutlu ki video görüntüleri mevcut, eğer bahsedilen görüntülerde ki kartları sallayan şahıslar ise onlar herkesin bildiği tanıdığı insanlardır. Tevafuken yanımdadırlar. Benim listemde, benim ekibimde olan kişiler değildir. Saygıdeğer İl Başkanımızdan, yüksek ses ile değil yüksek söz ile sahte delege kartları iddiasını ispatlamasını bekliyorum.”

“Beni polemiğe sokmak istedi”
“Semih Kıbrıs şov yaptı” iddiasını kabul etmediğini kaydeden Kıbrıs konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Davet ettik içeri girmedi cümlelerini kabul etmiyor tam tersi engellendiğimi tekraren belirtiyorum. Bu kadar emeği olan bir insanın salona girmeme lüksü olamaz, buna yüzlerce kişi şahittir, görüntüleri de mevcuttur. İnanıyorum ki Düzce kamuoyunun beklentisi, siyasi görüşümüz muhafazakar demokratlığa uygun diğer 4 adayında salona alınıp demokratik yarışta yerlerini almaları yönündeydi. Sayın Başkanın görüyorum ki bugünkü demeci ile şahsımı polemiğe sokmak istemiştir. Benim öyle bir düşüncem yoktur. Ancak cevap hakkı doğduğu için bu açıklamaları yaptım. Mevcut İl Başkanı bilmelidir ki rekabetin olduğu her yerde kalite vardır, daha iyi çalışma vardır, ivme kazandıran, itici güç olarak ben ve ekibim bu kutlu yürüyüşte AK Partimizin hedeflerine ulaşmasında en az Sayın Başkan ve ekibi kadar çalışacağız. Üzerimize düşen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Mevcut Başkan ve ekibini tekrar tebrik ediyorum, kendisine başarılar diliyorum.”

Haber: Ö. YILMAZ