Özlem Yavuz ile Haftaya Bakış programının canlı yayın konuğu Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç idi. Kılıç, beldede yapılan çalışmaları anlatırken, yerel seçim hedeflerinde de söz etti.
Hizmeti sunuş önemli
Son günlerin gündem konusu karla mücadelede belediyelerin çalışmaları konusunda, bütün belediyelerin hazırlıklı olduğunu ancak önemli olanın hizmetin sunuş şekli olduğunu söyleyen Kılıç, belediyesinin alnının akı ile bu işin altından çıktığını savundu.
“Beyköy ve diğer ilçeler yoğun bir kar yağışı aldı, biz hazırlıklarımızı 2 ay öncesinden yapmıştık bütün belediyelerle birlikte. Bütün belediyelerin altyapısı hazırdır fakat hizmetin sunuş şekli önemli. Meteoroloji gün ve saat verdi, yoğun kar yağışına hazırlıklı olun dedi. Bizde belediye olarak altyapılarımızı oluşturduk kimin hangi saatte nerde olacağına kadar ayarlamıştık. Kar yağışının ilk başladığı gece belediye olarak, bu işleri takip eden arkadaşlarım geç vakitlere kadar ayaktaydılar. Biz sabah saat 4’te hazırdık, 4 iş makinasıyla çalışmaya başladık araç yeterli değildi sabah 2 iş makinası yardım istedik aldık. Öncelikle amacımız ana arterlerimizi açık tutmak, sabah işe gidecek olan personelleri sağlıklı bir şekilde ulaştırmak. Ben tepki gösterilmesini çok hoş bulmuyorum bizim için önemli olan ana arterlerin açık olması. Ufak tefek aksaklıklar olmuştur, diğer belediyelerde de olduğu gibi. İşin başında olan arkadaşlarımızı adım adım bende takip ettim, umduğumuzdan fazla sıkıntı vardı bu kadar yağmasını beklemiyorduk. Alnımızın akıyla bu olaydan çıktık”
İsterim almaya çalışırım
Muhalefet partisinden iktidar partisine geçtikten sonra belediyecilik anlamında fazla değişiklik olmadığını söyleyen Kılıç, o zamanda milletvekillerinin desteğini aldığını şimdi de iktidar olmanın faydalarından yararlandığını söyledi.
“ Muhalefet partisi olmanın getirdiği yararlar var demiştim fakat iktidarda da olsa muhalefet partisinde de olsa bir projeniz olmak zorunda ve sunmak zorundasınız. Milletvekillerimiz sadece partinin milletvekilleri değil. Düzce ilinin tamamının milletvekilidir. Ben muhalefet partisindeyken de destek alıyordum şimdide destek alıyorum fark eden bir şey olmadı. Ben isterim alamaya çalışırım. İktidarda olmanın tabi ayrı bir özelliği var.”
Tüm Düzce’nin su sorunu var
Akçakoca dışında tüm Düzce’nin İSKİ havzasında olmasından dolayı su proplemi yaşadığını söyleyen Kılıç, su kaynağı olarak faydalanılan derelere fazla güvenmemek gerektiğini savundu.“Düzce ovası İSKİ’den dolayı su havzasında. Bir tek Akçakoca hariç, diğerleri su havzasında. Düzce merkeze bağlı köyler olmak üzere su problemi var. Şu an su sıkıntısı yaşıyorum. Depolarım yarı yarıya dolu. Yer altı suları eksik. Düzce Belediyes Uğur Suyundan alıyor, Uğur Suyu yazın kuruyor, başka alternatif var mı yok, derelere güvenemezsiniz, yazın kurur gider. Karlara yağmurlara ihtiyacımız var.”
Zamanla yarıştık ama…
2013 yılına girildiğinde beldede yarım kalan tek projenin su olduğunu vurgulayan Kılıç, sağlık ocağı binasının müteahhidin gazabına uğradığını söylerken, TOKİ’ye giden yolun ise yaz sezonunda yapılması gereken en acil iş olarak gördüğünü belirtti.“Kısa sürede yapılması gereken yoldu burası. Ancak bu bölgede alt yapıyı bitiremedik. Benim de prensibim bir yerde alt yapıyı bitirmeden üst yapıya bir şey yapamam. Bunun arkasına sığınmıyoruz tabiki.. Asfalt sezonuna yetişemedik. Zamanla yarıştık ancak makine temin edemedik yetiştiremedik. İlk işimiz yaz sezonuna girerken bu yolun acil yapılması gerekiyor. İlk işim o olacak çünkü bizi yıpratıyor bu yol.”
Bir dönem daha varım
2014 yerel seçimleri için yeniden aday olmaya yeşil ışık yakan Kılıç, halkın teveccühü ve partisinin aday göstermesi halinde ikinci kez göreve talip olduğunu söyledi.
“Eğer Beyköy halkı teveccüh gösterirse neden olmasın. 3 Ocak 2009 yılında bir yazı ilk basın açıklaması var belediye başkan adaylığımı açıkladığım yazı. Beyköy’ün her şeyine talip olmuşuz. Şimdi aynı olaya bir yıl var. Bir yıl uzun bir zaman değil. Seçimden önce ev toplantıları, mahalle toplantıları hedefim vardı, buna ulaşamadım, vatandaş gelmezse ben giderim dedim, Seçimin hiçbir garantisi yoktur. İnsanlar yanıltır biz yanılmayan taraf olmak is yüzde 47 oyla geldim iktidar partisi olarak yüzde 87 ile gelebilir miyim düşünüyorum. Herkes aday olmak istiyor. Herkesin hakkıdır. Seçilebilmek için o bölgenin takdirini almak gerekir. Kimse şu an yüzümüze bir şey söylemiyor. Desteklerini almak üzere devam edeceğiz. Kendi partimden aday olabilirsem tabiki, kimseden garantimiz, aldığımız söz yok. Diğer adaylar hangi süzgeçten geçtiyse bizde geçeceğiz. Seçim sürecine girdiğinde belediye başkanlığı bitiyor, sizde siyasi olarak diğer aday adayları gibisiniz. Öncelikle partimden adaylımın kesinleşmesi Beyköy halkının teveccühü ile olacak. Kalan bir buçuk yıla bir şey sığdıramazsınız, eğer halkımız bana yeter diyorlarsa seçime girmeden istemiyoruz desinler, seçime girip de kaybeden başkan olmak istemiyorum. Bir şeyler yapabilmek için bir dönem daha ihtiyaç var, bir dönemde yapamadık, şu anda gözle görülen bir şey yok iki park yapmayla belediyecilik olmaz, yatırımın var mı yok, yolu yapabildin mi yok. Onun için ben o ışığı gördüm ve bir dönem daha varım.”
11’de 11 yaparız
Sandıkta her şeyin değiştiğini, yerel seçimde 11’de 11 yapmaya hiçbir partinin garantisi olmadığını söyleyen Kılıç, AK Parti’nin yerel seçimlerde de yüksek oy oranı alacağını savundu.
“3 parti var. AK,CHP,MHP, Hepsi 11’de 11 yapacağız diyor. Kimsenin garantisi yok. Biz AK Parti olarak isteriz ki tüm ilçeleri kazanalım. Partinin her tabakasındaki insanlar omuz omuza birlik olmalı, o zaman 11’de 11 yapar, yapması gerekir. 200’te 11’e 10 yapmıştı. 2009’da 6 belediye verdik 2’sini geri aldık. Güçlü bir iktidar dönemindeyiz halktan ve genel başkanımızdan alınan güçle, yerel seçimlerde yüzde 70 oy almamız gerekir. Tabi ki isimler de önemli her parti için. Dürüst kişilerle devam ederseniz başarı gösterirsiniz. Tüm belediye başkanlarına baktığınızda 1 dönem seçilen her arkadaşımız 2. Dönemi istemektedir. mutlaka 2. Dönem yapmalıdır.”

Haber: H. İŞCAN