İFTAR YEMEĞİ SEÇİM PROPAGANDASINA DÖNÜŞTÜ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin provası olarak gördüğü mahalli seçimlere sıkı hazırlanıyor. Halkın mahalli idarelerden beklentileri ve istedikleri isimler konusunda il il üç farklı araştırma ile saha taranırken, kamuoyu liderlerinin de kanaati alınacak. AK Parti teşkilatı ile temayül yoklamasının yanı sıra il milletvekillerinin de muhtemel adaylar konusunda görüşleri alınacak. Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca hazırlanan çalışmalar daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak partinin en üst karar organı MKYK ve MYK'da değerlendirilerek son karar verilecek.

AK Parti Düzce Teşkilatı da belediye başkanlığı seçimlerini kazanmak için çalışmalara başladı. Ramazan Ayı'ndan birkaç gün önce Kalıcı konutlarda ev ev dolaşan AK Parti teşkilatı Ramazan Ayı içinde de vermiş olduğu iftar programları ile seçmenini canlı tutmak istiyor. Düzce'de her olayda aktif rol almaya çalışan AK Partili yöneticiler seçimler yaklaştıkça kamuoyunda daha fazla yer almak için yoğun çaba sarfediyorlar. Anıt Park meydanında verilen iftar ve bu iftara Suat Kılıç'ın katılıp yapılan yatırımları birinci ağızdan dile getirmesi akıllara iftar programından çok seçim edönük bir hamle olarak algılandı.


KILIÇ'TAN SEÇİM KONUŞMASI

Özellikle Ramazan Ayı'nda yapılan sosyal yardımlar, iftarlar ve durmuş pozisyondaki yatırımlarda yavaşda olsa kıpırdama AK Partinin seçim hamleleri olarak gözüküyor. Şenlikler, şölenler, festivaller ve etkinliklerle bu yaza damga vurmak isteyen AK Parti, böylelikle seçim çalışmalarını da etkin şekilde gerçekleştirmiş oluyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ında Düzce'ye iftara gelip yapılan ve yapılacak yatırımları anlatması, Düzce'de ki AK Parti Belediye Başkanlarını ve ilçeye başkanlarını sahneye alıp “ İŞTE KADROMUZ BU, DÜZCEYİ GELECEĞE TAŞIYACAK KADRO BURADA” demesi konuşmasının seçim konuşmasına dönüşmesine sebep oldu.

 

Haber: M. YILMAZ