CHP 33. Büyük kurultayı Ankara'da yaıpldı. Deniz Baykal'ın sürpriz bir şekilde istifasıyla bir hafta içinde küklü değişikliklerin yaşandığı CHP'de yeni genel başkan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Kurultaydan sonra doğudan batıya tüm Türkiye'yi dolacağını belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidara koştuğunu söyledi. Rahşan Ecevit'in yıllar sonra yeniden CHP kurultayına geldiği dikkat çekerken, DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Bugün önemli olan bu kurultay dedi. ''Partinizi kapatacak mısınız? CHP'ye üye olacak mısınız?" sorusuna da Ecevit, ''Şu kurultay bitsin, bir şeyler düşünülecek herhalde" yanıtını verdi.
Tek aday olarak kurultayda partililerin karşısına çıkan Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Bu işin doğusu batısı, kuzeyi, güneyi yok. Her yere gideceğiz, bütün insanlarımızı kucaklayacağız. Doğudaki sorun ile batıdaki sorun arasında bir fark yok. Yeter ki biz kararlılıkla yolumuza devam edelim'' dedi.
2002'den beri kurultaylara katıldığını, halkın teveccühünün kendisini bugünkü noktaya taşıdığını belirten Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in kurultaya katılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ''Halkın beklentilerine uygun bir tablo ortaya çıkaracağız. Ben de mutlu olacağım, halkımız da mutlu olacak'' dedi.
Hükümet çalışmalarına eleştiri getirmekten çok, kendi çözümlerini halka anlatacaklarını bildiren Kıçıldaroğlu, ''Temel hedefimiz bu'' diye konuştu.

Haber; H. KAYA