12 Haziran genel seçimleri öncesinde seçim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce’ye gelerek vatandaşlara seslendi. Hava yolu ile Düzce’ye gelen Kılıçdaroğlu’nu Anıtpark’ta coşkulu bir kalabalık karşıladı. Alanı tamamen dolduran vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerine “Allah’ına kurban Düzce” diyerek başladı.
Yeni bir tarih yazılacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Halkın partisi ile işçinin, esnafın memurun, emeklinin partisi ile yeni bir sayfa açacağız. Bu yeni sayfada yandaş değil vatandaş olacak. Bu yeni sayfada vatandaş rahat bir nefes alacak.” Dedi.

“Bu yeni sayfada anneler çocuklarını okula gönderirken rahat edecek. Bu yeni sayfada herkes geleceğe ümitle bakacak. Bu yeni sayfada hiç kimsenin kimliği sorgulanmayacak. Bu yeni sayfada tüm insanlarımız başımızın üstünde olacak. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Yurt dışından ithal anguslar gelmeyecek. Benim meralarım var benim çiftçim kazanacak. Üniversite öğrencileri yurtsuz kalmayacak. Benim gibi düşünmeyen insan özgürce düşünecek biz saygı göstereceğiz. Demokrasi olacak.”

Fındık üreticileri ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Fındık üreticisi hakkını alacak. Dünyada fındıkta bir numarayız. Neden fiyatta bir numara olmuyoruz. Fındığın fiyatını Hamburg’taki spekülatörler değil Karadeniz belirleyecek.” Dedi ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi.

“Alın teri karşılığını alacak. Alın terinin sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Hiç kimsenin özel yaşamına girilmeyecek. Emeklilerin durumu iyi mi. Erdoğan mı doğruyu söylüyor millet mi. Ben millete güveniyorum. 9 milyon emekli var hepsinin oyunu istiyorum. T.C. tarihinde ilk kez bir baş bakan aldığı aylıkla geçinemediğini söylüyor. Allah gözünü doyursun sen geçinemiyorum diyorsun ayda 700 lira alan biri nasıl geçinsin. Ben onu mahkemeye vereceğim. Mahkemede boyunun ölçüsünü alacağım. Erdoğan sen kızının düğün davetiyesinin devletin uçağına binip götürmedin mi. Onun defterini düreceğim. 9 milyon emeklinin oyunu istiyorum.”

Yapacağı çalışmalar ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, intibak yasası, faiz indirimi ve 2B arazileri ile ilgili yapacaklarını anlattı.

“İntibak yasasını çıkaracağım. Esnaftan kesilen %15 faizi de kaldıracağım. Esnaf da halkın iktidarında rahat bir nefes alacak. Onların da 2b çözümü var bizim de var. Bizim çözümümüz toprak isleyenin su kullananın. Al ananın hak sütü gibi kullan diyeceğiz. Tapusunu da vereceğiz. Yıllardan beri zaten kullanıyor. Bu insanlar hırsızlık mı yaptı. Hayır. Halkın iktidarında halk kazanacak. Yoksulluğu bitireceğiz. Onurlu Türkiye’yi kuracağız.”

Düzce’nin eğitimde bulunduğu yerin kötü olduğunun da vurgusunu yapan Kılıçdaroğlu, “Düzce’nin günahı ne” dedi.

“Eğitimde kötü illerden birisi. Düzce’nin günahı ne. Öğrenci ile öğretmeni buluşturamıyoruz. Atanamayan öğretmenler var. Bu öğretmenleri atayıp öğrenci ile buluşturacağız. Bizi ayrıştırıyorlar. Hiç kimseyi kıyafetinden, kimliğinden ötürü ayrıştırmayacağız. Onlar şunu yaptılar din iman edebiyatı yaptılar. Yazık günah değil mi bu millete. Biz herkesi kucaklayacağız. CHP varsa herkes için var. Yeni CHP geçmişte kim varsa hepsine saygı duyuyoruz. Biz kimsenin arkasında konuşmayız. Biz kimsenin arkasında laf etmedik ama bir de onlara bakın. Bir milyon 700 bin çocuğun umudunu söndüren, insanları görüyorsunuz. Çocuğunuzun umudunu söndüren AKP iktidarına ders verelim. Siz ders vermeye söz verdiniz. Recep beyin ezberi gene bozuldu.”

Son olarak Düzce milletvekillerine sözü getiren Kılıçdaroğlu, Düzce milletvekillerinin mecliste Düzce’nin hiçbir sorununu dile getirmediğini vurguladı.

“Siz hiç TBMM’de Düzce’nin sorununu dile getiren bir vekil duydunuz mu? Düzce’de işsizlik yok yoksulluk yok. Demek ki öle. Bu 3 milletvekili ne den konuşmuyor Düzce’nin sesini bütün dünyada dile getirmek Düzce’nin hakkı değil mi. Onlar sizin sesiniz olacak eğer olmazsa onların karsına ben çıkacağızm.12 Haziranda şeytanın bacağını kıracağız. Recep bey rüyada kâbus görüyor. Ya bu adam nerden çıktı. Bütün ezberleri bozdu. Kimsenin ekmeği ile oynamak doğru değildir kim oynarsa günah işlemiş oluruz. Yeşil kart sağlık sigortası, aile sigortası olacak. Milletvekillerimi size emanet ediyorum. Sizleri de Allaha emanet ediyorum.”

Haber; R. BAL