CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz hükümeti çok rahat silkeleriz. Biz sizden hafif bir destek bekliyoruz. Gerçi bu saatten sonra bizim silkelememize gerek kalmadı. Hükümet zaten dökülmeye başladı'' dedi.
Kılıçdaroğlu, Gölyaka ilçesinde Hacı Bektaş Veli Derneğini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.
Türkiye'nin, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında olduğunun açıklanmasına rağmen binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kamyon tepesinden atılan ekmekleri çamur içinde almaya çalışan kadınları gördük. 5-10 lira için sırada bekleyen vatandaşlarımız var. Hani sağ elin verdiğini sol el görmeyecekti. Biz bunları görüyoruz. Biz ayrışmak istemiyoruz. Bu coğrafyada hep beraber, hangi etnik kimliğe sahip ise hep bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu yüzden bizleri sorgulayın.

Bir dönem baş örtülü, montlu, paltolu diye kılık kıyafetimiz ile ayrıştırıldık. Kılık kıyafet neden siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Kılık kıyafetten medet umanlar İstanbul'da merdiven altında çalışan binlerce türbanlı kızımızın ne halde olduğunu sorguluyor mu? Sigortaları var mı? İş haklarını biliyorlar mı? Biz sizin sorunlarınıza ve sorularınıza talibiz. Biz 5 kuruşluk verginin hesabını vermek istiyoruz.''

Cemevlerinin yasal güvenceye bağlanması konusunun uzatılmasına gerek olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Cemevlerinin ibadethane olarak kullanılması günlerce üzerinde düşünülecek bir durum değil. İnsanlar istedikleri yerde istedikleri gibi ibadet yapabilir. Ne var bunda anlamış değilim. CHP'nin kanun teklifini kabul edersiniz olur biter. İnsanların nerede ve nasıl ibadet yapacağına siz karışamazsınız. Ayrıca Alevi vatandaşlarımızın Madımak Oteli ile ilgili bir talepleri var. Bu sadece Alevilerin sorunu değil. Bu bir insanlık dramıdır. Bu insanlık dramı, toplumun her kesimini yakından ilgilendirir. Sivas halkının bu konuya sahip çıkması gerekir'' diye konuştu.

Bir vatandaşın, ''hükümeti artık silkeleyin'' şeklindeki sözlerine Kılıçdaroğlu, ''Biz hükümeti çok rahat silkeleriz. Biz sizden hafif bir destek bekliyoruz. Gerçi bu saatten sonra bizim silkelememize gerek kalmadı. Hükümet zaten dökülmeye başladı. Biz daha Üsküdar Kısıklı'da bulunan çift duvarlı villalarda kim oturuyor bunun hesabını sormadık'' karşılığını verdi.