Siyasetteki gündemin koalisyon görüşmeleri olduğu mevcut durumda bir başka dikkat çeken noktada Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na partinin önde gelen isimlerinden bir grubun eleştiride bulunurken bir diğer grubun ise destek vermesi oldu.CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Düzce'deki bayramlaşmada genel kurulda yaşanan gelişmeleri hatırlatması “genel kurula hazırlık mı yapılıyor!” şeklinde yorumlayanların olduğu görüldü..

Kılıçdaroğlu’nun seçim ve sonrasında izlediği yöntemi eleştiren ve son yapılan kurultayda genel başkanlık için rakibi olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 7 Haziran'da partisinin başarısız olduğunu savunmuştu. Dün bayramlaşma için Düzce’ye CHP parti binasına gelen Bolu Milletvekili Tanju Özcan da kendisinin o süreçte İnce’yi desteklediğini fakat siyasetin bugününe bakıldığında Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar doğru bir yol izlediğini söyledi.

Özcan, parti binasında kendisini ‘Resmiyette Bolu fakat aynı zamanda Düzce Milletvekili’ olarak ifade edilmesinin ardından Düzcelilere bir anısını anlattı. Son yapılan Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkan Yalova Milletvekili İnce’ye Düzce’deki delegelerin tamamıyla destek verdiğini söyleyen Özcan, Ankara’da kendisine ‘Artık bir dahaki seçimde Düzce’den aday olursun’ şeklinde şaka yapıldığını ifade etti.

Özcan, İnce ve Düzce’deki delegelerin Kılıçdaroğlu’na karşı belirli dönemlerde bir bakıma karşı durması CHP’de Düzce, Bolu ve Yalova’yı muhalefet illeri yaptı.

Haber:Y.SEVER