SUAT KILIÇ DÜZCE'DE

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti'nin Anıtpark'ta halka vereceği iftara katılmak üzere Düzce'ye geldi. Bakan Suat Kılıç, Düzce'ye gelişinde Vali Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, İbrahim Korkmaz ve AK Parti teşkilatı tarafından çiçeklerle karşılandı. AK Parti Teşkilatı tarafından tam kadro Kaynaşlı gişelerinden karşılananan Kılıç, ilk olarak Düzce Valiliği'ni ziyaret etti. Polis merasim mangasını selamlayan Bakan Kılıç, Valilik Şeref Defteri'ni imzalayarak makama geçti.

Bakan Kılıç'a, kente ilişkin brifing veren Vali Adnan Yılmaz, ziyaret anısına ebru tablosu hediye etti.

2012-2013 YATIRIM YILI OLACAK

Valilikte Düzce'de yapılan hizmetleri anlatan Kılıç, Gençlik Merkezi inşaatının devam ettiğini yeni binaya yıl sonuna kadar geçileceğini söyledi.

 



Çok sıcak bir karşılama ile karşılaştığını belirten Bakan Kılıç, "Düzce bizim önemsediğimiz Batı Karadenizdeki önemlili bir ilimiz. Altyapıdaki eksiklikleri biran önce gidermek istediğimiz illerden biri. 2012-2013 yatırım programına Düzceliler ve Düzceli gençlerin ihtiyacı olan yatırım başlıklarını sıralamış oluyoruz. 2012-2013 yılları Düzce gençleri için yatırım yılları olarak adlandırılacak boyutta. Gençlik ve Spor Bakanlığı nezninde Düzce'mizin öncelikli konumu dikkat çekmiş durumda." dedi.

 



Kılıç, valilikteki ziyaretin ardından yürüyerek yeni açılışı yapılan Gençlik Merkezi'ne geçti. Bakan Suat Kılıç'a, Gençlik Merkezi'nde öğrenciler yaptıkları aktiviteleri sundu. Gençlerle bir süre sohbet eden Kılıç, 18 Temmuz Stadyumu'nun açılışına katılmak için ayrıldı.
Açılışı oğluna yaptırdı

Bakan Suat Kılıç, yanında getirdiği lise öğrencisi oğlu 16 yaşındaki Muhammet Emin Kılıç'a kurdelayı kesmesi için elindeki makası uzattı. Bunu gören Milletvekili İbrahim Korkmaz, Bakan Suat Kılıç'a başka bir makas verdi. Eliyle makası geri çeviren Suat Kılıç, "Ben artık bu tesisleri gençlere açtırıyorum. Bence siz de gençlere açtırmalısınız" dedi.

Açılışın ardından stadyuma giren Bakan Kılıç, tribünleri dolduran sporcuları selamladı. Kılıç, stadyumun içinde bulunan antrenman salonlarını gezdi.

“BİR KONUDA DA BENDEN İYİ OL"

Bakan Kılıç, stadyum açılışının ardından Kiremitocağı Mahallesi'nde Gençlik Merkezi inşaatını inceledi. İnşaat alanında çalışan ustalarla sohbet eden Bakan Kılıç, ardından eline tuğla alarak duvar ördü. Tuğla örerken milletvekili İbrahim Korkmaz kendisinin bu konuda daha başarılı olduğunu iddia etmesi üzerine Bakan Suat Kılıç, Korkmaz'a dönerek “Bir konuda da benden iyi ol, iyisen bu işi yap” şeklinde cevap verdi. Gençlik Merkezi ziyaretinde Düzce'ye yapılan yatırımlardanda bahseden Suat Kılıç Düzce'ye ilk kapalı yüzme havuzunu kazandıracaklarını söyledi.

 



Gençlik Merkezi ziyaretinin ardından Düzce Belediyesine geçen Bakan Kılıç, Belediye Başkanı İsmail Bayram ile bir süre sohbet etti. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce'de spor anlamında yapılanları ve belediyenin spora sağladığı destekten bahsetti. Bayram, Bakan Kılıç'a tablo hediye etti ve görüşmenin geri kalan kısmı basına kapalı olarak devam etti.

“BİZİMKİLER PAZARLIĞI YANLIŞ YAPMIŞ"

Belediye ziyaretinin ardından açılacak olan Kapalı Spor salonu inşaatı ve yüzme havuzu inşaatlarını kontrol eden Bakan Kılıç, yüzme havuzunun 600 günde yapılacağını öğrenmesi üzerine sürenin uzun olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, “Bu süre çok uzun, ben bu işten anlarım bu daha önce bitebilir. Demek ki bizim arkadaşlar biriş tarihi konusunda yanlış pazarlık yapmışlar” dedi. Bakan Kılıç iftardan sonra yaptığı konuşmasında projenin önümüzdeki yaza yeteşeceğini söylemesi isteyince yapılıyormuş yorumlarını beraberinde getirdi.

 

KONUŞMA ADAY TANITIMINA DÖNDÜ

Daha sonra AK Parti'nin tören alanı Anıtpark Meydanı'nda halka verdiği iftara geçen Bakan Kılıç burada masaları tek tek gezerek halk ile selamlaştı. İftar yemeğinden sonra İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Bakan Kılıç'tan önce kısa bir konuşma yaptı. Kaşıkoğlu, bütün hazırlıkların tamamlandığı esnada aniden başlayan yağmur üzerine vazgeçmeyi düşünmediklerini söyledi. Kaşıkoğlu, “Bugün aniden bardaktan boşalırcasına yağan yağmurda bile burada iftar yapmaktan vazgeçmedik, çünkü biliyorduk ki Düzceli bizi yalnız bırakmaz, partisine sahip çıkar” dedi. Kaşıkoğlu'nun konuşmasından sonra sahneye AK Partili belediye başkanları ile ilçe başkanları sahneye davete edildi.

 

 

Bakan Kılıç sahnede konuşma yaparken oluşan görüntü iftar yemeğinden çok aday tanıtımı ve seçim çalışması olarak algılandı. Bakan Kılıç buradaki konuşmasında Mısır'da yapılan saldırıların insanlık ile bağdaşmayacağını söyledi. Bakan Kılıç "Mısır'da yaşanan tam anlamıyla bir insanlık dramı. Tam manasıyla katliam. Kendi halkının vergilerinden maaş alan bir diktatörün kendi halkına silahları doğrultması ve meydanları kan gölüne çevirmesi. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var. Tarih tekerrürden ibadettir. Zulüm ile abat olanın ahiri berbat olur. "Taksim meydanında polis biber gazı sıktı diye dünyanın sayını gazetelerine ilan verenleri Adeviyye meydanında yaşanan insanlık dramına ve katliamına karşı hangi görüşü taşıdıklarını insanlıkla paylaşmaya davet ediyorum. Türkiye'de ve dünyadan Taksim olayları karşısında yapılan bildirilere imzasını koyanlar Adeviyye meydanında yaşanan katliam karşısında tavırlarını ne şekilde ortaya koyacaklar" diye konuştu.

 

 

HİZMET EDEN KADRO İŞTE ARKAMDA

 

Bakan Kılıç ayrıca Düzce'ye yapılan yatırımları sayarken Düzce'ye hizmet etmek isteyen bu yatırımların olmasını sağlayan, uğraş veren kadronun şu anda sahnede olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, “Düzce'ye bir çok yatırım yapıyoruz, kapalı yüzme havuzlarından, spor salonlarına. Gençlik Merkezi yapıyoruz yıl sonu bitecek. 2000 kişilik salon yapıyoruz. Cumayeri'ne kapalı spor salonu yapıyoruz. Düzce stadyumunu yeniledik. Düzce'ye hizmet eden kadro işte arkamda” dedi.

 

 



Daha sonra Teravih namazı için Cedidiye Cami'sine giden Bakan Kılıç, parkta oturan insanlar ile sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Teravi namazından sonra Düzce Belediyesi İrfan Meclisine Geçen Bakan Kılıç burada da halk ile sohbet etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar İrfan Meclisinde kalan Bakan Kılıç, sahur programı olduğu için Düzce'den ayrıldı.

Haber: M.YILMAZ