AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla öncelikle 5084 sayılı teşvik yasasının 4 yıl daha uzatılması konusuna açıklık getirdi.
“31 Aralık 2012 tarihini geride bıraktık ve hepimiz biliyoruz ki o günden bu yana Düzce’de Sosyal Sigortalar Primi olarak bildiğimiz Sigorta İşveren Prim Destekleri payının devlet tarafından uygulanan destek sona erdi. Bazı firmaların buradan taşınma istekleri, teşvikli bölgelere gitme istekleri hatta burada yerleşip bir yere gitme niyeti olmayanların da bazı anlamda işçi çıkartma yoluna başvurdukları hepimizin malumu. Bu süreç yaşanırken diğer taraftan da çalışmalar olduğunu bizler biliyorduk ama belli bir aşamaya gelmeden bunu paylaşmayı uygun görmedik. Geçtiğimiz hafta içerisinde Perşembe ve Cuma günü Ankara’da Başbakanın basına kapalı yaptığı açıklama da teşviğin 4 yıl süreyle uzatılacağının tamamlanmak üzere olduğunu bizlerle paylaştı. 4. Bölge olmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.”

Talepleri Başkana ilettim

Bir gazetede hakkında çıkan iddiaları da cevaplayan Kaşıkoğlu, terminalin yapılacağı alandaki istimlaklar sırasında belediye ile fiyat konusunda anlaşamayan bazı kişilerin kendisine talepte bulunduğunu, bu talepleri de yargıya gitmemesi için Belediye Başkanı İsmail Bayram’a ilettiğini söyledi. 

 

Kaşıkoğlu, “ Bir basın kuruluşunda vay be diye bir şey gördüm, vay be yazısına şöyle bir bakıyorum benim resmim var yanında vay be var ama, habere bakıyorum benimle ilgili bir şey yok aslında başkasının olması lazım.  Bu konuyla ilgili olarak Merkez ilçe başkanımız terminalin yapılacağı alanla ilgili olarak istimlak çalışmaları kapsamında yerinin kamulaştırılmasını arzu eden bir kişinin benimle görüşmek istediğini söyledi. Aynı zamanda daha öncede avukatlıklarını yaptığım arkadaşlarımdan biri bana, "biz Belediye Başkanımızla görüşmelerimizi yaptık, ama kendilerinin bize bir fiyat teklifi var şu kadar marj da teklif yaptı ama biz bu marjda ki teklife çok sıcak bakamıyoruz. Siz  iktidar partinin İl Başkanı hem de aynı zamanda partinizin belediye Başkanı olması açısından hiç yargı yoluna gitmeden miktarda anlaşıp bunu yapalım diye söylediler. Yine aynı şekilde bir başka arkadaşımız bize geldi, belediyenin teklif ettiği miktarı kendileri için yeterli görmediklerini söylediler. Ben İsmail Bayramla görüştüm kendisine bu talepleri ilettim. Bu rakamlar konusunda uzlaşılırsa bir an önce sorunun çözüleceğini söyledim."dedi.

Ben avukatım

 

"Burada anladığım kadarıyla birileri olayı farklı bir mecraya taşımak istiyor, Belediye bir kamu kuruluşudur ve millete hizmet etmekle mükellef olan bir yerdir. Milletten aldığı vergilerle milletin hak ve hukukunu da korumakla hükümlüdür aynı zamanda. Hiç kimse ben şu gücü kullanarak kişilerin mal ve mülkünü istediğim kadarıyla alırım deme lüksüne ve hakkına sahip değildir. Ben avukatım kasap ya da manav değilim. Belediye böyle bir dava açmadı,  Belediye muhtemelen de hepsiyle anlaşabilecek durumda gözüküyor. Belediye ve Yetkilileri bu konuda uzlaşmayı sağlayamaz ve dava açmak zorunda kalırsa kimse suçlu aramasın ve vatandaşı da kimse suçlu gibi göstermesin. Biz biliyoruz bunları kimlerin yazdırdığını.” 

Haber: H İŞCAN