Belediye Başkanları birer birer adaylıklarını açıklayıp rakiplerine göre gerek yerel teşkilatlar, gerekse genel merkezler nezdinde avantaj arıyorlar. Başkanlar makamlarının da etkisi ile aday konumuna ulaşmaları durumunda halka yönelik olarak yapacakları çalışmanın da altyapısını hazırlıyor. Ancak henüz aday adaylığı konusunda açıklama yapmayan başkanlardan bazıları, öncelikle kendi partilerini aşmanın hesabını yapıyor.

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile tartışmasında İl teşkilatı ve bazı milletvekilleri ile de ters düştü. Acar, duruma göre aday gösterileceği partiyi arayabileceğini söylemekten geri kalmıyor. Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal ise, AK Parti Kaynaşlı ilçe Başkanı Birol Şahin'in parti içi muhalefeti nedeniyle zor zamanlar yaşıyor. Altundal'ın genel merkez nezdinde girişimler yaparak yeniden aday olma ihtimali bulunmasına rağmen, Birol Şahin bu olasılığa pek ihtimal vermediğini dile getiriyor.

Sorunlarına ilişkin söylentiler duyulan bir başka başkan ise Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan... Adaylığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Tozan'ın, adaylık konusunda çekimser kaldığı değerlendirmeleri yapılıyor.

Belde belediye Başkanları Mustafa Yılmaz ve Rafet Kara'nın durumları henüz belirgin hale gelmezken, her iki başkanın da yeniden aday gösterilebileceği yorumları yapılıyor.