CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, bir siyasetçi olarak değil de, bir Düzceli olarak Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın söylemlerine çok üzüldüğünü söyleyerek, “ Konuşma üslubunu bir milletvekiline hiç yakıştıramadım. Böyle bir üslup kullanacak başka bir milletvekili olduğunu da sanmıyorum.” Dedi.
Karslıoğlu, üniversitede bir yolsuzluk, hukuksuzluk, adaletsizlik, kanunsuzluk, haksızlık varsa iktidar milletvekillerinin devletin gerekli kurumlarına görev vermesi gerektiğini söyleyerek, “ Yoksa yirmi yıla yakındır Düzce’de yaşayan birinin, sayın başbakanın teveccühüyle milletvekili olmuş bir milletvekilinin Düzce Üniversitesini bu kadar yıpratmaya kesinlikle hakkı yoktur.” Dedi.
Kimi yakacak?
Korkmaz’ın “ cebimde çakmakla dolaşıyorum” sözüne de tepki gösteren Karslıoğlu, “ Bu sözünü duymak yerine, cebimde Düzce’nin sorunları ile dolaşıyorum, üniversitenin yol sorununu hallettim, kanalizasyona ödenek çıkarttım, en az on yeni fakülte binasına ödenek çıkarttım, üç bin kişilik yurt binasını programa aldırdım sözlerini duymak istiyoruz. Size şunu soruyorum. Cebinizdeki benzinle Düzce’yi mi, üniversiteyi mi, rektörü mü yoksa hepimizi mi yakacaksınız? Sayın milletvekilim bu kin bu nefret nedir? Düzce’yi ve Düzce Üniversitesini bu kadar yıpratmaya hakkınız yok. 20 yıldır siz Düzce Üniversitesine ne verdiniz? Bir milletvekili üniversitesini bu kadar yıpratırsa, bu kadar hakkında olumsuz demeç verirse bu üniversiteye doğru dürüst öğretim görevlisi gelir mi? Merkez kampüste 2400 öğrenci olduğunu söylüyorsunuz. Eğer daha çok öğrenci olmasını istiyorsanız siz yardımcı olun en az 15 fakülte açılsın, ödeneğini çıkarın ikişeryüz öğrenci alsalar bir yılda üç bin beş yılda en az onbeşbin öğrenci olduğunu göreceksiniz. Yüksek Okullara rektörün para vermediğini söylüyorsunuz, gelen ödenek merkez kampüsün yapılaşmasına yetmiyor. Yine görev size düşüyor, daha çok ödenek çıkarmanız gerekiyor. 80 milyon para geldiğini söylüyorsunuz, bunu ne kadarının maaşlara ödendiğini söylemiyorsunuz.” Dedi.
AK partiyi göreve çağırdı
Korkmaz’ın, Düzce Merkezdeki yüksek okulun mezbelelik olduğunu söylediğini hatırlatan Karslıoğlu, AK parti örgütlerini göreve çağırdı. Karslıoğlu, “Düzce Merkezdeki Devlet Hastanesi de mezbelelik, Düzce’deki bir çok okul da mezbelelik, Soğancıdaki yurt da mezbelelik. Sorumlu bunların müdürleri, başhekimlerimi yoksa on senedir siyaset yapan AKP milletvekilleri ve AKP hükümeti mi? Size soruyorum, on senedir Düzce’nin hiçbir sorununu çözmeyin, faturayı başkasına çıkarın. Lütfen biraz insaflı olun diyorum. Başta AKP İl ve İlçe örgütleri, sonra Düzceliler olarak Düzce Üniversitesinin bu kadar yıpratılmasına kesinlikle karşı çıkmamız gerektiğini söylüyorum. Sayın  İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nu göreve davet ediyorum. Düzce’ye cebinde benzinle gezen bir milletvekilinin ne kadar yararını geleceğinin takdirini siz halkımıza bırakıyorum. Allah bizi yangından ve yanmaktan korusun.” İfadelerini kullandı.

HABER; H. İŞCAN