(Fevai Arslan'ın açıklamaları için tıklayın)

 

 

 

 

 

Akınlar'da bulunan bir serayı gezen Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, daha sonra basına gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak turizm ve tarım açısından değerlendirdiği Düzce'nin bu iki alanda gelişmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, bu tür işletmelerin desteklenmesi gerektiğini de vurguladı.
Korkmaz, “Düzce’nin kalkınmasını limitli, kirletmeyen bir sanayi üzerine kurmalıyız. Sanayi alanlarını çok çoğaltmamız doğru değildir. Çünkü burası birinci sınıf bir tarım arazisidir.”


Bilim adamı, gönül adamı, dava adamı


Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması ile genel başkanlık ve Başbakanlık koltuğu için Ahmet Davutoğlu isminin açıklanmasını olumlu karşılayan Korkmaz, Davutoğlu hakkındaki görüşlerini aktardı.

 
Korkmaz, “Bu milletin, ümmetin dertlerini gönlünde hisseden, çocukluğundan beri bu davanın savunucusu olan, bu davanın teorisyenlerinden biridir. Bilim adamı, gönül adamı ve büyük bir dava adamıdır. Bu özelliğinden ötürü de sevilir.” ifadelerini kullandı.


Gövdeyi kimse değiştiremez


Parti olarak davalarının bu topraklarda yüzyıl önce yıkılan medeniyeti yeniden diriltmek olduğunu vurgulayan Korkmaz, gönüllerin oyu ile davanın lideri olduğunu söyleyen Erdoğan’ı övdü ve davalarını bir çınara benzetti.
Korkmaz, “Bu dava bu topraklarda yeniden yeşeriyor. Çünkü çınar büyük bir çınardı. Ana gövde Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dallara herkesi yerleştir. Yapraklara da milletvekilleri ve teşkilatı koy. Onlar dökülür yerine gelir ama gövdeyi kimse değiştiremez.” şeklinde konuştu.


CHP’deki iç çatışmalar daha da büyüsün


Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile partisinin Anavatan ve Doğru Yol Partisi gibi sıkıntı yaşamayacağını söyleyen Milletvekili Korkmaz, muhalefete yüklendi. “MHP ve CHP liderlerinin bu partilerin başından eksik olmamasını dilemek bir beddua olur” dedi ve güçlü muhalefetin AK Parti için de yararlı olacağını belirtti.


Sözü CHP’deki iç çekişmeye getiren Korkmaz, ağır ifadeler kullandı.
Korkmaz, “Ben istiyorum ki, CHP’deki iç çatışmalar daha da büyüsün. CHP, Türk siyasi tarihinden silinip gitsin. Bunu hak etmiştir ziyadesiyle.” sözlerini kullandı.



Aramız açık değil


Diğer milletvekilleri ile arasının açık olduğu yönündeki bir soruyu değerlendiren Korkmaz, bunun basının yakıştırması olduğunu ve böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Korkmaz yaklaşan genel seçimlerde aday olup olmayacağını da değerlendirdi.


Korkmaz, “Biz bir davanın peşinde gittiğimiz için “ben aday değilim!” edepsizliğini yapamam. Benim kalkıp aday adayı olmamam liderime karşı edepsizliktir. Siz durduğunuz yerde durursunuz. Lider “sen kenara çekil; sen gel” der. Bunu edepsizlik olarak görmeseydim aday adaylığımı koymazdım.” ifadesini kullandı.

 

 

 

Haber: C. Üstüner