Koronavirüs süreci içinde ekonomide şartların zorlandığına işaret eden Demir bu konuda şu görüşlere yer verdi “  Birçok esnaf iş yerlerini kapatmış, kepenk indirmiştir. Bu durum esnafın kendisinin olduğu kadar, yanında çalıştırdıkları kişilerin de mağdur olmasına neden olmuştur. Esnaf için kamu bankaları tarafından verilen kredilerden her esnaf yararlanamadığı gibi, krediyi kullananlar için ödemeler döneminde daha vahim tablolar ortaya çıkacaktır. Şu an durumu kurtarmak zorunda kalan esnaf yarını hesaplayamamaktadır.”

Normalleşme süreci içinde, uzun bir süre kapalı olan iş yerlerinin açıldığında da en az yüzde 50 müşteri kaybedeceğini vurgulayan Demir “ Lokanta, kafe, berber, kuaför, sinema gibi iş yerlerinde sosyal mesafeden ötürü tam kapasite çalışma ortamı olmayacağı için ciddi oranda gelir kaybı oluşacaktır. Dolayısıyla kazançtan vazgeçen esnafımız ayakta kalmanın hesabını yapmaya başladı” dedi.

Demir, esnafın gelir kaybına uğradığı bu dönemde, giderler içinde önemli bir bölüm oluşturan iş yeri kiraları için mülk sahiplerine seslenerek, dükkan kiralarında indirim yapmalarını istedi. Demir, bu konuda şu görüşlere yer verdi “ Esnafımız dükkan kirasını ödemekte çok zorlanmaktadır. Mülk sahipleri doğru bir dayanışma örneği göstererek esnafa katkı vermelidir. Kira kontratlarında da kiracıların lehine düzenleme yapmalılar. Bu katkı sadece esnafa değil, o iş yerinde çalışanlara, ailelerine de olacaktır.