Düzce Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, yazılı basın açıklaması yaparak 16 Nisan'da yapılacak halkoylamasında ‘hayır’ oyu verecekleri eleştirdi ve uyarıda bulundu.
Gülaçtı Ülkücülerin her sistemde iktidara talip olacağını kaydederek, milletin teveccühünü kazanamayanların sistemin dışına itileceğini ifade etti.

Referandumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve MHP lideri Devlet Bahçeli düşmanlığı üzerinden değerlendirmenin Ülkücünün ferasetini yansıtmadığını aktaran Gülaçtı, “Her birimize önemli görevler düşmektedir.  Duygusallığı bir kenara bırakalım ve CHP başta olmak üzere kendi statükolarını devam ettirdiği sürece yeni sistemde ülkeyi yönetme ihtimali bulunmayan parti, cemaat ve örgütlerin dezenformasyon ve kirli propagandalarına kanmayalım.  Bizlerin tek yürek olması gereken bu süreçte yerli olmayanların kirli projelerine alet olmayalım. Ülkücü Milliyetçi Hareket'in Lideri Devlet Bahçeli Beyefendi'nin dediği gibi: ‘Evet desin hayır desin bütün vatandaşlarımızın gönlümüzdeki yeri değişmeyecektir’ Cenab-ı Allah 'a olan inancımız gereği çıkacak her sonucun Devletimizin ve Milletimizin hayrına olacağı muhakkaktır.” İfadelerini kullandı.