Zehir zemberek açıklamalar

27 Eylül Pazar günü saat 11:00'da yapılacak olan kongre öncesi tüm ilçe ve belde başkanlarını da yanına alarak bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Kenan Ilgaz, adeta gövde gösterisi yaptı ve yaklaşık 400 delegenin kendisni desteklediğini açıkladı. Ilgaz, kongre sürecinde ilçe teşkilatlarını bu çekişmenin dışında bırakmak istediğini fakat Merkez İlçe Başkanı Taner Çakır'ın rakibi olan Abdullah Danışmaz'ın yanında yer almasıyla birlikte ilçe başkanlarıyla bu toplantıyı yapma gereği duyduğunu ifade etti.


Yaptıkları çalışmalarla altı ilçe ve iki beldenin desteğini aldıklarını vurgulayan Ilgaz, seçimde kaybetme gibi bir ihtimallerinin olmadığını ifade etti. Tek listeyle seçime gitmek istediklerini belirten Ilgaz, “ Fakat parti içindeki kişisel çıkarlar nedeniyle seçime tek liste gidilmiyor. Abdullah Danışmaz'ın yanında yer alan kişiler kendi çıkarları uğruna böyle bir tutum sergiledi. Danışmaz'ı destekleyenlerden biri belediye başkan adayı, biri belediye başkan adayı, iki tanesi belediye meclis üyesi adayı, biri il genel meclis üyesi adayı ve 2 tanesi ise büyük kongre delegesi adayı yapılmadı. Bu sebeple bana karşı tavır alanlar karşıma rakip çıkarmak istedi.” diye konuştu.

100 bin oy sözü

Ilgaz geçmişe de değinerek, “2004 seçimlerinden başarısızlıkla çıkan yönetime karşı tavır almayanlar 2009 seçimlerinden büyük bir başarı kazanarak çıkan bir yönetime karşı tavır takınmaları samimiyetten oldukça uzak.” diyerek tepkisini dile getirdi. Ilgaz, kongreden başarılı olarak çıkacaklarını ve milletvekilliği seçimlerinde hedefleri olan iki milletvekili çıkaracaklarını ve 100 bin oy alacakları sözünü verdi. Danışmaz'ın geçtiğimiz günlerde “Milletvekili olmayacağım.” açıklamasına atıfta bulunan Ilgaz “Kongrede milletvekili değil İl Başkanı ve yönetim seçilecektir. Rant elde etmeye gerek yok.” şeklinde konuştu.

MHP içinde bölünme olduğu konusundaki soruya cevap olarak Ilgaz, iki liste olduğunu ve doğal olarak bölünme de olacağını söyledi. Bölünmeyi doğrulayan Ilgaz, kendine güvendiğini bir kez daha vurgulayarak, “Kaybeden arkadaşlar bir süre aktif siyasetten uzak kalabilir.” diye konuştu. Son olarak Ilgaz'ı Çilimli İlçe Başkanı Kenan Ilgaz'ı desteklemediğini açıkladı.