AK Parti İl Danışma Kurulu Meclis Toplantısı yapıldı. Düzce il Müftülük Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının basına açık kısmında milletvekilleri adına Osman Çakır konuşma yaptı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Çakır, terör sorunana AK Parti hükümetinin Kardeşlik Projesi ile çözüm bulmaya çalıştığını savundu.
Biz kardeşlik projesi yürütüyoruz

Çakır, “60'lı yıllardan sonra bu ülkede bir takım yapılandırmalar oluşturuldu. Bu yapılanmaların bir kısmını ırk temeline dayandırdılar. Türk milliyetçiliğini PKK düşmanlığına kadar indirgeyen bir anlayış tarzını kesinlikle ve kesinlikle reddediyoruz. Bir ırka, bir kafatasçılığa dayalı olan bir anlayışı sayın genel başkanımızın söylediği gibi ayaklarımızın altına alıyoruz. Terör belası denen bela bugün iyi anlaşılmalıdır. Başbakanın, arkadaşlarının ve AK Parti'nin ve hükümetimizin yapmış olduğu politikalar çok iyi anlaşılmalı ve çok iyi anlatılmalıdır. Bu ülkede 76 milyon insan var. Birleşmiş Milletlerin verilerine göre 15 milyon civarında kürt vatandaşımız var. Bunlar dünya kürt nüfusunun yüzde 65'ini oluşturuyor. Bugün ayrıştırma özerkleştirme, bölge oluşturma gibi bir kavram söz konusu olamaz. Kimi kimden ayrıştıracaksınız. Herkesin eline bir silah verip bu ülkede bir iç savaş mı olmalıdır. Bunu da yapamazsınız. O zaman bizim yaptığımız olacak. Biz kardeşlik projesi yürütüyoruz. Bizim insanlara kapılarımızı açmamız lazım.” ifadeleri kullandı.

Egolarımızı alçaklarda tutalım
Projelerin ve politikaların devamı noktasında 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Çakır, kişisel egoları bir tarafa bırakılması gerektiğini söyledi.
Çakır, “Egolarımız çok büyük olabilir fakat egoları tatmin noktasında asla ölçüyü kaçırmamalıyız. Kurgu yapan her zaman kurgusunun altında kalır. Düzce’de 2009 yılında yapılan seçimlerde 6 belediye 15 il genel meclis ve belediye meclis koltuğunu kaybettik. 2014 yılında bu böyle olmamalıdır. Buna göre çalışmaya devam etmeliyiz. Bu seçimler AK Parti’nin bundan sonraki şeklini belirleyecek. Kafkaslar, Balkanlar bizi bekliyor. Biz önümüzdeki süreçte ferdi egolarımızdan çok millet ve devlet sevgimizi ön plana çıkaralım” şeklinde konuştu.
 Düzce yeterli payı alamadı
Okullar, Efteni Gölü ve yaylalar için gerekli ödeneklerin geldiğini anımsatan Çakır, “Düzce olarak hala payımızı ciddi olarak almış değiliz. Düzce ile ilgili projelerimiz varsa bu projeleri mutlaka hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.
“Düzce’nin planlanması gerekiyor” diyen Milletvekili Çakır, kendi çevrelerindeki sorun ve sıkıntılar için proje üretmelerini istedi.
 Artık Gına Geldi
Sağlık alanında 300 yatalı devlet hastanesi sorununa da değinen Çakır, “Sağlıkta tek bir yerde sorunumuz var. İldeki 300 yataklı hastanemiz artık gına getirdi. Bakıyorum ilçelerde sıkıntı yok. bir tek orda sıkıntı var. Merkezdeki hastane bizim için çok önemli. Prefabrikte tedavi görenler var. Bu prefabrik binalarda kaldırılırsa Düzce’de bir değişim söz konusu olursa Dünyanın yalancı cenneti olan bu şehirde yaşama fırsatı bulacağız.” Diye konuştu.
Şeytan taşlamayı bırakalım

Yerel seçimler yaklaşırken sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çakır, “Önümüzdeki sürecin iyi yönetilmesi gerekiyor. Bu süreci 6 aylık 7 aylık süreçte olduğu gibi şeytan taşlamayla geçirirsek tavaf etmeye vakit bulamazsak önce kendimize yazık etmiş oluruz sonra şehre yazık etmiş oluruz. Artık şeytan taşlamayı bırakalım. Tavaf yapmaya başlayalım ve dolaşalım” şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR