AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlenen 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başladı. Toplantıya Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır da katıldı.
Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen kamp için milletvekilleri ve parti yöneticileri dün akşam saatlerinden itibaren otele giriş yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz hafta vefat eden annesi için İstanbul'da düzenlenen mevlit programının ardından gece 1.30'da Kızılcahamam'a geldi.
Otelde iki gün öncesinden itibaren alınmaya başlanan güvenlik önlemleri Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşması öncesi daha da sıklaştırıldı.
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlenen "18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, 2023 yılında kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, iktidara geldiklerinde 36 milyar dolar seviyesinde olan ihracatın sıçrama yaparak, 2008 yılının sonunda 132 milyar dolar olduğunu anımsattı.
Küresel kiriz nedeniyle 2009-2010 yıllarında bir miktar gerileme olduysa da uygulamaya konulan yeni stratejilerle bu yıl eylül ayı itibariyle yıllık ihracatın yeniden 2008'deki rekor seviyeyi yakaladığını belirten Erdoğan, "Şimdi onun üstüne doğru yürüyoruz. Hedefimiz 2023'te 500 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye, biz bu hedefe samimiyetle inanıyoruz" dedi.

 Haber; R. BAL