AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı Fazlı Koç, 15 aydır yürüttüğü ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. İl Genel Meclisi (İGM) üyeliğine aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini ifade eden Koç, yaptığı yazılı basın açıklamasında ilçe başkanlığı dönemini de değerlendirdi.

Sürecin kiminle devam edeceği hakkında da bilgi veren eski İlçe Başkanı Fazlı Koç, AK Parti’nin çalışma prensibi ve ideolojisinden de bahsetti.


“Genel Merkezimizin takdiriyle istifa ettiğimiz söylendi”

Açıklamasına istifa etme sebebine ilişkin yaptığı değerlendirme ile başlayan Koç, şunları kaydetti:
“İlçe Başkanlığımızın seçimlerden kısa bir süre sonra biteceğinden, tekrar da ilçe başkanlığını düşünmediğimiz için hem Ankara’daki toplantımızda hem de ilimizdeki il başkanımız ve milletvekillerimizle olan toplantımızda istişare ettik. Onların da tavsiyeleri ve müsaadeleriyle Genel Merkezimizin takdiriyle istifa ettiğimiz söylendi. Biz de 30 Kasım 2018 tarihi itibari ile istifa ettik ve İl Genel Meclisi üyeliğine aday adaylığı başvurumuzu yaptık, inşallah hakkımızda hayırlısı olur.”


“Süreç Hakan Demircan’la yürüyecek”

İlçe başkanlığı görevinin kim tarafından yürütüleceği hakkında da açıklama yapan Koç “Partilerde genelde başkanlar görevi bıraktığında başkan yardımcıları geçer. Biz göreve geldiğimizde başkan yardımcıları oluşturmuştuk. 11 tane başkan yardımcısı vardı, bu süreçte Hakan Demircan kardeşimiz var. Ben il gençlik kolları başkanıyken, ilde birlikte çalıştığımız başkan yardımcılığımızı yapan kardeşimizdir. Onu ilk geldiğimiz dönemde 1.sırada Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı olarak Başkan Yardımcısı yapmıştık. Doğal süreç onunla yürüyecek, yeni bir başkanın atanma süreci Genel Merkez tarafından ve il başkanlığı tarafından yürütülecektir diye düşünüyorum” ifadesinde bulundu.


“Her programda, her faaliyette Gölyaka Teşkilatı hazır olarak vardı”

Görevde bulunduğu yaklaşık 15 ayda iyi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden eski AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı Koç, birçok toplantı ve etkinliğe katıldıklarını belirterek, “Her programda, her faaliyette Gölyaka Teşkilatı hazır olarak vardı. Bu hem il hem de genel merkez tarafından teyit ve takdir edilen bir durumdu. Bu anlamda ben, ilçe başkanlığı dönemimizde iyi bir teşkilat oluşumu sergilediğimizi düşünüyorum ama bu takdir halkımızın ve il başkanlığımızındır bizim değerlendirmemiz doğru olmaz” açıklamasında bulundu.


“AK Parti kendi kadrolarını kendi yetiştirir”

Yaklaşık 8 yıldır siyasetin farklı alanlarında AK Parti bünyesinde bulunduğunu söyleyen Koç, “İnşallah bundan sonraki süreçte, eğer büyüklerimiz takdir eder gösterirlerse, İl Genel Meclis Üyesi olarak ilçemiz adına ilde köylerimizi gerekirse mahallelerimizi temsil etmek adına bu çalışma içerisinde var olacağız. AK Parti öyle bir partidir ki, kendi kadrolarını kendi yetiştirir. Örnek olarak da kendimi gösterebilirim. Çünkü ben partiye ilk başladığımda 20’li yaşlardaydım ve 8-9 sene siyasetin ve partinin içerisinde yer alarak hem sahada tecrübe edindim. Hem de birçok alanda tecrübe edinme şansım oldu” diye konuştu.


“Halka hizmet Hakk’a hizmettir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Şehirleri değiştirmek için, gençleri yetiştirmeliyiz” sözünü hatırlatan Koç sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
“AK Parti kadrolarıyla hem belediyelerde hem İl Genel Meclisi hem ilde hem de ülkede Cumhurbaşkanımızın geleneğinden gelen bir belediyeciliğin yerel yönetimleri ilimize ve ilçemize katacağımızı düşünüyorum. Çünkü biz AK Parti kadroları olarak bu anlamda sadece elimizi değil, başımızı ve gövdemizi taşın altına koymaya varız. Her zaman da bunun için var olacağız. Her zaman söylenen bir laftır ve biz de söyleriz her zaman, ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ biz de bu hizmete talibiz inşallah da gecemizi gündüzümüze katacağız.”


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8