İlk kez Öncü Haber duyurdu

5 Aralık tarihinde, Düzce kamuoyu, AK Parti Düzce İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nin tarihini ilk kez Öncü Haber'in internet sitesinden öğrendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programında son dakika bir değişiklik olmaması halinde kongre, 31 Aralık 2017 Pazar günü saat 15.00'da  Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Hala aday açıklaması yapılmadı

2017'nin son gününde Cumhurbaşkanı'nı ağırlayacak olan Düzce'de kongre için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı konusu hala netlik kazanmadı.

Kongreye 17 gün gibi az bir süre kala mevcut Başkan Hikmet Keskin ile mi yola devam edileceği yoksa koltuğun yeni bir isme mi verileceği konusunda Genel Merkez nezdinde bir açıklama henüz yapılmadı.

Bir sürpriz olabilir

Ankara'dan sızan bilgilere göre ise Düzce'de bir sürpriz yaşanabilir. Gönlünde il başkanlığı yatan isimlerin Ankara yollarını aşındırdığı bilinirken, AK Parti Genel Merkezi'nin de partide önemli görevler üstlenen bazı isimlerle istişareler yaptığı gelen duyumlar arasında...

Ankara'ya henüz kimse çağrılmadı

AK Parti Düzce İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne 2 hafta gibi bir süre kala genel merkezin ne mevcut il başkanını ne de potansiyel bir adayı görüşmeye çağırmadığı kulislerde konuşulurken, bu durum Ankara'nın Düzce için henüz son kararı vermediği şeklinde yorumlandı.

Haftalar öncesinden aday açıklaması yapılan ilçe kongrelerinin aksine il başkanlığı için ince eleyip sık dokuyan genel merkezin sürpriz bir ismi aday olarak açıklaması kuvvetli ihtimaller arasında gösteriliyor.

Tüm kongrelerde olduğu gibi tek liste şeklinde gidilecek seçimlerde Düzce için adayın kim olacağı konusunda şimdi gözler Ankara'da...

Haber: C. ÜSTÜNER