AK Parti Düzce 6. Olağan İl Kongresi öncesi aday sayısında son dakika gelişmesi yaşandı. Geçtiğimiz Çarşamba günü haber merkezimize il başkanlığı koltuğuna talip olduğunu gerekçeleri ile birlikte açıklayan kongrenin iddialı adaylarından Selahattin Aydın bugün yaptığı basın açıklaması ile adaylıktan çekildiğini açıkladı.

“Delegelere baskı yapıyorlar”
Aydın yaptığı açıklamada şı ifadelere yer verdi:

“Selahattin Aydın’a kesinlikle imza vermeyeceksiniz, onun listesinde kimse olmayacak, zaten onu salona sokmayacağız, olur da girerse listesini kabul ettirmemeye çalışacağız, konuşma asla olmayacak gibi bu şekildeki baskılarla delegelerimin üzerinde bir çalışmaları var. En son gece ilçe ve teşkilattaki delegeleri arıyorlar bu aday Sayın Genel Başkanımızın adayı şeklinde çalışmaları olmuş. Bu geldiğimiz durumda da Selahattin Aydın’ı susturmak için delegelere yapılan baskıyı ben şiddetle kınıyorum.

Delegelerden bir isteğim var başka bir liste çıkarsa onu desteklemelerini istiyorum. Onurlu delegelerden herkesin bir onuru, gururu var. Sonuçta herkes onuruna, haysiyetine sahip çıksın. Kesinlikle bir başka liste çıkarsa bunlara ders vermek için kesinlikle onu desteklesinler. Adaylıktan çekildim çekilmek zorunda kaldım, bu dediğim sebeplerden dolayı. İnşallah başka bir liste çıkar onu desteklerler.”

Öte yandan yine geçtiğimiz günlerde aday olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran AK Parti’nden belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı bulunan Talip Çabukoğlu ile Fahrettin Şengür’ün birleştiği ve kongreye tek liste gireceği öğrenildi.

Haber: Ö.YILMAZ