Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting konuşması sonrası kongrenin yapılacağı Kalıcı Konutlar Kapalı Spor Salonu'na geçti. Burada salonu dolduran partililer tarafından yine büyük bir coşkuyla karşılanan Erdoğan, tezahüratlar eşliğinde konuşma yapacağı kürsüye çıktı. Konuşması öncesi dakilalarca alkışlanan ve sloganlar atılan Erdoğan, "Maşallah salon dolu, buranın en az 3 katı ile dolu dışarısı." diyerek, Düzceliler'in yoğun ilgisi karşısında memnuniyetini dile getirdi.

"Sizlere gönülden teşekkür ediyorum"
Sözlerine Düzce'nin genel ve yerel seçimler ile 16 Nisan Halkoylaması'nda verdiği destekten dolayı halka teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu güzel sonuçlar için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim gönül birliğimizi daim eylesin. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşlerime fedakarlıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti teşkilatlarında çalışmış herekese partim adına teşekkür ediyorum."


"Düzce; Bolu ile Sakarya arasına sıkışmış bir şehirdi, çekip çıkardık"
Son gelişinden bugüne Düzce'nin büyük gelişim gösterdiğine şahit olduğunu belirten Erdoğan, yatırımlara değindi: "Mesela çok önemli bir gelişme üniversitemiz öğrenci sayısını iki katına çıkartmış. Yenilikçi ve gelişim sıralamasında 185 okul arasında 35 olduğunu gördüm. Bilim Merkezi ile Düzce bilim, sanayi ve teknoloji bakanımızın izinde. Yeni yapılan derslik sayısı yükselmiş. Hastanelerimiz hizmete girmiş. Bölünmüş yol sayısı 165 km’ye çıkartılmış. Düzce; Bolu ile Sakarya arasına sıkışmış bir şehirdi çekip çıkardık. Düzce için yapacağımız çok iş var. Önümüzde bir imtihan var, 2019 seçimleri. Ana kademelerimizle kadın ve gençlik kollarımızla 2019'a hazırlanmak zorundayız. Kongrelerimizi bu şahlanışın işaret fişeği olarak görüyorum. 2019 bu siyasi gelişim ve dönüşümün markası olacak. Bütün saldırılara karşı o değişim ve dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım."

"Hayır kampanyasının içinde beraber olduğumuz arkadaşlarımızın olması bizi ayrıca üzdü"
Erdoğan şöyle devam etti: "16 Nisan'da ne oldu gördünüz değil mi? Biz evet kampanyasını sürdürürken ne yazık ki birileri de hayır kampanyası sürdürdü. Ve hayır kampanyasının içinde olanlar da tabii beraber olduğumuz arkadaşlarımızın olması bizi ayrıca üzdü. Hiç önemli değil. Kişi sevdikleriyle beraber haşrolacaktır.

'Siyaset boşluk kabul etmez'
Şunu unutmayalım. Siyaset boşluk kabul etmez. Biz yaptıklarımızı yapacaklarımızı doğru şekilde anlatmaz isek birileri gider bizi bin bir yalanla, iftirayla başka türlü anlatır. Birileri gider Bolu Dağı tünelini patateslerle doldurmaya çalışır. Fakat biz bu aklı evvellere işin doğrusunu anlattık. Bolu Dağı’nın nasıl geçilebileceğini gösterdik. Sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmayarak bu şehirde çalışmalara başlayacağız. Düzce aynı zamanda kardeşliğin şehri Karadenizli'sinden Tatar'ına Boşnağı'ndan Suriyeli kardeşlerimize kadar herkes burada huzur içinde yaşıyor. Burada bir renk var.


Düzceli şehidi unutmadı
15 Temmuz’da Gölbaşı Özel Hareket Merkezi’nde alçakça şehit edilen Düzceli Emniyet Müdürümüz Ufuk Baysan’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Az önce Ufuk kardeşimizin anne ve babasını gördük, Allah cennetinde kavuştursun inşallah. İstiklal şairimiz ne diyor "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda."  Türk milleti olarak asırlardır olduğu gibi bugün de gözümüzü kırpmadan şehadete uğrayacak cesarete sahip olduğumuzu gösterdik.

Gençler şunu unutmayın!
Gençler şunu unutmayın; Türkiye büyüdükçe maruz kalınanlar da büyür. Büyük başın derdi büyüm olur. Eğer biz tüm iddialarımızdan vazgeçip ne söylenirse yapsak şu karşılaştığımız sıkıntılarla karşılaşmayız. Ama biz bunu yapamayız. Biz zillete asla rıza gösteremeyiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rüku ve secdede eğiliriz. Bzi haksızlık karşısında tepkisiz kalamayız. Teslimiyetçi bir yaklaşım fıtratımıza uymaz. Milletimizin de böyle bir duruş istemediğini biliyorum. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. En güçlü çıkış savunma ve taarruzdur. Ülkemize yönelik tehdit ve saldırıların büyüklüğüne bakınca diyoruz ki ne güzel bizden çekiniyorlar. Biz karşımızdakinin cüssesine bakarak hiç kaçmadık.

"Bizim niyetimiz Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek"
Türkiye'nin 15 yılda katettiği mesafeyi anlamak için diğer ülkelere bakmamız lazım. Bizim niyetimiz Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek. Bu sorumluluk için hangi engeli aşmamız gerekiyorsa hepsini aşmak da kararlıyız. Hani şair ne diyor "Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan." Biz de sorumluluk aldığımızdan beri yürüyoruz. Milletimiz de bizi hep destekledi. Kimi zaman sandıkta, kimi zaman 15 Temmuz'da oldu.

 "O da geldi ama FETÖ'cülerle çalıştı"
Erdoğan konuşmasına CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nu eleştirerek devam etti: "15 Temmuz gecesi milletimize çağrıyı yaptık "Meydanlara dedik." Benim milletim caddelere çıktı, yürüdü. Ama biri var ki o adresi şaşırdı. Bir televizyon kanalında kendisine soruyorlar "Siz niye yoktunuz Atatürk Havalimanı'nda diye" o da "Cumhurbaşkanı haber verseydi gelirdim." diyor. Ama biz milletimizi çağırdık. Demek ki o milletimizden değilmiş. O da geldi ama FETÖ'cülerle çalıştı. Kemal'e yol açıldıktan sonra tankın arasında çıkan arabayla çıktı, gitti. Bakırköy'de oteller kapalıydı, o da belediye başkanının evine gitti. Televizyondan çayı, kahvesiyle takip ediyordu. Biz de saat 1 buçuk-2 gibi Atatürk Havalimanı'na indik. Ben bilmiyordum onun oraya kadar gelip Bakırköy'e gidip bu kadar manevra yaptığını. Biz basın toplantımızı yaptık, değerlendirmeleri yaptık 16 saat operasyonları yönettik. Ama kendisi ortada yok. Ama ne diyordu kendisi, "Darbe olsa tankın önüne ben çıkarım." Evet çıktı ama aradan sıyrılıp otomobiline bindi. Ben şimdi bi millete aşık olmayayım da ne yapayım. Bizim artık milletimize can borcumuz var. Bunun için canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. Rabbime böyle bir milletin evladı olduğumuz için hamd olsun. Ana muhalafetin başındaki zatın ülke ve milletimiz aleyhinde olması her illetin arkasından çıkması tesadüf olamaz."

"FETÖ'nün kuklası Kılıçdaroğlu" tezahüratı
Bu sırada salondaki kalabalık "FETÖ'nün kuklası Kılıçdaroğlu" diye tezahüratta bulundu.

"Bir iftira yüzünden ödediği tazminatın haddi hesabı yok"
"Onca foyasını ortaya çıkardığımız halde iftiranın daha büyüğünü çıkartmaya bıkmadı." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Biz bunları iyi biliyoruz. Mahkemelerde FETÖ'cülerin yüzsüzlüğü ile bu zatınki aynısı. Çıkarsınız ortaya millet size teveccüh göstermezse "Nerede eksiğimiz var?" der öyle çıkarsınız milletin karşısına bir daha. Hep aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar çıkanlar bilir. Bu zat bir ara çıktı. "Cumhurbaşkanı ve ailesi yurtdışında bir takım hesaplara para gönderdi" dedi. Çıktı ortaya elindeki paçavraları sallayarak "İşte kanıtlarım" dedi. Elindekilerin sahte olduğu yetmez gibi ne yazdığını da anlamamış. "Belge göster" dedim gösteremeyince rezil oldu. Bir iftira yüzünden ödediği tazminatın haddi hesabı yok. Şimdi de 15 Temmuz şehitlerimize dil uzatmaya başladı. 15 Temmuz'a saldırmakla Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'na dil uzatmak arasında fark yoktur. 


Salonu dolduran vatandaşların yeni yılını kutlayarak sözlerine nokta koyan Erdoğan kongre konuşmasının ardından Valilik ziyareti için kent merkezine hareket etti.

Haber: C. ÜSTÜNER