Ak Parti'nin Merkez İlçe ile başlayan İlçe Kongreleri bugün yapılan Çilimli Kongresiyle devam etti. İki adayın yer aldığı kongrenin Divan Başkanlığını Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay yaparken kongreye Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile Düzce genelindeki ilçe teşkilatı ve Belediye teşkilatları da katıldı.

Kongre de konuşma yapan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti'nin kazandığı tüm ilçelerde yapılan faaliyetlerden bahsederken Ak Parti'nin kazandığı Belediyeler arasında yer almayan Konuralp konusuna da değindi. Kaşıkoğlu, “ Şu an İbrahim Aykut'un Başkanlığını yaptığı Konuralp, Ak Parti'nin kazandığı Belediyeler içinde olmamasına rağmen biz diğer ilçeler gibi bu ilçeye de kaynak ayırıyoruz. Konuralp'e de 2.5 trilyon kaynak ayrılmıştır. Bu bizim geneli düşündüğümüzün bir işaretidir. Bu aynı zamanda bizim bünyemizde olmamasına rağmen diğer bölgelere de yardım ettiğimizin bir işaretidir.” dedi. Kaşıkoğlu, parti faaliyetleri ve yaşanan terör olayları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Kaşıkoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın “Kuzey Irak'ta teröristler ülke kurup ülkemizi yıkmaya çalışıyor. Siz burada neyi konuşuyorsunuz.” diyerek tepkisini göstermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'da ilçe olarak bu zamana kadar yapılan faaliyetlerden bahsederek “Biz Belediye'yi aldığımızda Belediye'nin 680 milyar borcu bulunuyordu. Biz bu borcu kapattık ve çalışmalarımıza hız verdik. Şu an belediye olarak çalışmalarda yüzde 100'ü aştık diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Yapılan Çilimli Kongresinin sonuçları saat 17.00'dan sonra açıklanacak.