Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, partilerinde iki ayrı kamp oluştuğuna dair yargının doğru olmadığını belirtirken, Merkez ilçe Kongresi'nde yaptığı konuşmanın muhataplarının gerekli mesajı aldıklarını söyledi.

Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti'de Belediye Başkanı ve kendisinin başı çektiği iki ayrı kamp oluştuğuna dair yargının doğru olmadığını, kendisinin belediye başkanı ile arasında bir sorun olduğuna ilişkin haberlerin ardından böyle bir yargının oluştuğunu ifade etti. Kaşıkoğlu kendisinin kongrede bir tarafı desteklediğine dair iddiaların doğru olmadığına tüm parti mensuplarının şahit olduğunu dile getirdi.

Kaşıkoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin'i desteklediğine dair iddiaları ise kesinlikle reddetti. Kaşıkoğlu, parti içinden bir kişinin bile Keskin için oy istediğini iddia etmesi durumunda Milletvekili görevinden istifa etmeye hazır olduğunu da söyledi.

Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Merkez İlçe Kongresi sırasında yaptığı konuşmadan Başkan Keleş'in rahatsız olduğunun hatırlatılması üzerine, yaptığı konuşmanın hesap edilerek yapıldığını, her sözcüğün üzerinde düşünüldüğünü belirtirken, daha sonraki görüşmelerinden algıladığı kadarıyla tüm mesajlarının yerine ulaştığını gördüğünü, ancak “ona söyledim buna söyledim” demesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Kaşıkoğlu Merkez İlçe Kongresi ile ilgili olarak kendisinin taraf olmadığını tüm Düzce'nin bildiğini, ancak hangi milletvekilinin hangi belediye başkanının taraf olduğunu da herkesin bildiğini de ifade etti.

Milletvekilliği için bir sonraki dönem için aday olup olmayacağının belli olmadığını ifade eden Ak Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, bu günden bu sürece ilişkin yolları döşeme arayışının kendi siyaset felsefesinde olmadığını da sözlerine ekledi.