30 Aralık Cumartesi günü CHP ve 31 Aralık Pazar günü AK Parti Olağan İl Kongrelerinin ardından her iki başkan da yeni yönetimleriyle güven tazelemişti. Dün kurum ziyaretlerine başlayan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve parti yönetim kurulu üyeleri bugün de CHP İl Başkanlığı’nın Cedidiye Mahallesi’nde bulunan parti binasının yolu tuttu.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’a AK Parti yönetim kurulu üyesi Gönül Yeşilyurt tarafından çiçek takdiminde bulunulmasının ardından her iki partinin il başkanı da birbirine yeni görevlerinde başarılar dileyerek, birlik ve beraberlik içerisinde bir siyasi dönem geçirilmesi temennisinde bulundu.



“Bu süreci sağıydı soluydu diye bakmadan birlik, beraberlik içerisinde atlatalım”
Düzce siyasetinde huzur ortamının bozulmaması adına çaba gösterileceğine dikkat çeken Keskin, şöyle konuştu:
“Bizim evimizde ya da sizin evinizde bir yangın olsa komşunuzun CHP’li mi AKP’li, BBP’li mi, Saadet Parti’li mi olduğuna bakmayız. Biz böyle bir gelenekten geliyoruz. Ya da Alevi mi, Sünni mi, Kürt mü olduğuna bakmaz, yangını söndürmek için canınız yandığı zaman yardım istersiniz ve onun için biz bu anlayışla birlik beraberlik içerisinde, insanları ayırmadan siyaset dilini böyle kullanmaya gayret gösteriyoruz. Ama zaman zaman siyasette diller kırıcı olabiliyor. Biz olmaması için biz elimizden gelen gayreti en azından Düzce’de sizlerle birlikte tüm siyasi partilerimizin il başkanları ve onların yönetim kurulundaki değerli arkadaşları ile birlikte yapmaya gayret gösteriyoruz. Birbirimizi eleştireceğiz ama bunu biz kültürümüze, dilimize ve değerlerimize uygun olarak yapmamız gerekiyor. Biz bunu Düzce olarak başarıyoruz. Bu bizim için mutluluk verici bir olay. Hepimizin ailesinde başka bir partiye mensup arkadaşlarımız mevcut. Bu nezaketi birbirimize göstermemiz gerekiyor. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor o yüzden sağıydı soluydu diye bakmadan birlik, beraberlik içerisinde bu sürecin atlatılmasını temenni ediyoruz. Düzce’deki huzurumuz, dostluğumuz, birbirimizin elini tutma duygularımızı bırakmadan yine paylaşarak beraberlik içerisinde devam ettireceğiz.”

“Bu nezaket dilinin Ankara nezdinde de yumuşamasını temenni ediyoruz”
İktidar partisinin gösterdiği bu nezaketin tüm ülkeye hakim olması temennisinde bulunan Tozan ise şu ifadelerde bulundu:



“Hepimiz eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde bu vatanın eşit yurttaşlarıyız. Siyasette dil çok sertleşti ve toplumda artık kutuplaşmalar var. Bize göre siyaset bir hizmet aracıdır. Nasıl Düzce ortamında sizinle konuşup sorunları çözebiliyorsak bu dilin Ankara nezdinde de yumuşamasını ve bu isteğimizi de partilerinizin üst yönetimine iletmenizi rica ediyoruz. Aynı şekilde biz kendi partimize bu şekilde bir söylemde bulunacağız. Çünkü bu vatandaşa beraberiz ve Türk’ün Türk’ten başka dostu yok bu çok net. Bütün gücümüzle ülkemizi ileriye götürmek zorundayız. Bunu da iktidar muhalefet el ele yapmak durumundayız.”

Tozan ayrıca kendilerince görülen eksiklerin ve tespit edilen sorunların iktidar partisi nezdinde dikkate alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Haber: Ö. YILMAZ