AK Parti'de yaklaşan kongreler öncesi hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

"TEŞKİLATLARDA VİRÜS OLURDA OMURGA ÇÖKER"

AK Parti'nin Türkiye siyasetinin omurgası olduğunu, AK Parti'nin omurgası olan teşkilatlarda virüs olduğu takdirde omurganın yamulup çökeceğine değinen Yazıcı, "Partimiz, FETÖ ile mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyor. Bu çalışmaları yaparken nesnel ölçütleri dikkate alıyoruz. Değerlendirme yaparken vicdani kanaat oluşturma aşamasında şu kriterler bizim kararımızı oluşturuyor. Sıfır müsamahayla toleransla bakıyoruz. Nesnel ölçütler, iltisaklı bağlantılı olduğunu ortaya koyuyorsa müsamaha ve tolerans sıfır." ifadesini kullandı.

"YETKİLİ KİŞİ GEREĞİNİ YAPMIYORSA GENEL BAŞKAN VAR"

Geride kalan 15 yılın mimarı AK Parti'yi tank, top ve tüfek ile hizmet etme kararlılığından alıkoyamayanların AK Parti'yi tezvirat ve iftirayla zaafa uğratmak istediğini vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: "Bu kişilere karşı kararlı bir tutum sergilemeliyiz. Birilerini yargılarken, eylemlerini söylemlerini değerlendirirken asla kanıtsız, belgesiz hüküm cümlesi kurmamalıyız. Var olan delillerin kanıtların üzerini asla örtmemeliyiz, delil karartmamalıyız. Bunları partinin kurumsal yapısı içinde hukuksal prosedürleri gözetmek suretiyle yetkili makamlara iletmek görevimizdir. Yetkili kişi gereğini yapmıyorsa partimizin genel başkanı var. Sayın Binali Yıldırım'a doğrudan iletin."

"PARTİ İLE ALAKALI SORUNLARI KAMUOYUNDA TARTIŞMA LÜKSÜMÜZ YOK"

Yazıcı, şöyle devam etti: "Parti ile alakalı sorunları partililerle ilgili bilgi ve belgeleri kamuoyunda tartışma lüksümüz yok. Yaptığınız işin bir faydası olması lazım. AK Parti bir ailedir. Özel ailenizde suç işleyenler olursa onlara nasıl davranırsanız burada da öyle davranacaksınız. Sıfır tolerans hem kamuda hem içimizde olanlar için geçerlidir. Hiçbir yerde hiçbir zaman 'AK Parti'de FETÖ'cü yok' demedik ama 'barınamaz' dedik. Barınabilir mi AK Parti'de FETÖ'cü? Bunu söyledik, söyleyeceğiz. Bu duruşumuzu, kararlılığımızı AK Parti'nin kuruluşunda var olan ruhla ve Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın gösterdiği istikamette sürdüreceğiz."