"Bu tur açıklamalar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor."

Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Düzce kamuoyunda uzun süre tartışılan Konuralp’in Düzce’ye bağlanması yönünde alınan karara karşılık açmış olduğu yürütmeyi durdurma davası ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Düzce kamuoyunda davanın kendi aleyhine sonuçlandığı yönünde iddialar çıktığını belirten Aykut, “ Danıştay 8. Daire Başkanlığı'na açmış olduğum dava henüz sonuçlanmadı. Dava dosyası Danıştay'da masanın üzerinde duruyor. Dava ile ilgili belgeler elimde. Her şekilde ispatlamaya hazırım. Bu tür açıklamalar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor” dedi.

"inanıyorum ki Konuralp, incelendiğinde belde olarak kalacak."

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden yetkililerin Konuralp'i inceleyeceğini ve Konuralp'in belde mi yoksa mahalle mi olması gerektiğine karar vereceklerini vurgulayan Aykut, “ ODTÜ'den gelen yetkililerinin incelemesinin ardından hazırlanacak raporun Danıştay 8. Daire Başkanlığı'na sunulmasının ardından davanın kaderi belli olacak. İnanıyorum ki Konuralp incelendiğinde belde olarak kalacak” şeklinde konuştu.

"AKP Konuralp'e üvey evlat muamelesi yapıyor."

Düzce Belediyesi'nin Konuralp'e üvey evlat muamelesi yaptığının altını çizen Aykut, “Ak Parti'nin almış olduğu kararla Konuralp'in tüzel kişiliği durduruldu ama bu siyasi bir karardır. Asıl olan hukukun aldığı karardır. Hükümetler gelir gider ama hukuk düzeni baki kalır. Biz hukukun vereceği karara güveniyoruz. Fakat bu durum Konuralp'in aleyhine işliyor.” ifadelerini kullandı.

"Bu halka Konuralp'in ne olması gerektiği sorulmadı."

Konuralp'in nüfusunun 8 bin 499 olduğunu hatırlatan Aykut, “ Bu halka 'Konuralp belde olarak mı kalsın yoksa mahalle mi olsun?' diye sorulmadı. Referandum yapılmadı. Demokratik bir karar olması için bu durum halka sorulmalıydı ama buna gerek bile görülmeden karar alındı. Şimdi referandum yapılsa halkın vereceği karar çok açıktır. Konuralp halkı mahalle olmayı istemiyor. Beldesinin ilçe olmasını isteyen bir halk, nasıl mahalle olmayı kabul etsin? ” diyerek tepkisini dile getirdi.

"Konuralp'in şehitleri ve bir tarihi var."

Konuralp Belediye Başkanlığı koltuğunda Ak Partili bir Belediye Başkanı oturmadığı için Konualp'in bunları yaşadığını ifade eden Aykut, “ Konuralp'in şehitleri var, bir tarihi var, yıllara dayanan bir geçmişi var. Buradaki mevcut düzeni bozmak kötü bir şey. Konuralp'in belde kalması için elimden ne gelirse yapmaya devam edeceğim. Mücadelem sürecek.” şeklinde konuştu.