7 Haziran 25.Dönem Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Milletvekili adayı olan Zafer Teber Öncü Ana Haber’de önemli açıklamalar yaptı.

DÜZCE İHMAL EDİLMİŞ BİR ŞEHİR
Teber, Düzce’de etkili olan yağmurların ardından yaşanan sıkıntılar için düşüncelerini ifade etti. “Afettir, tedbir almak gerekir. Düzce’ye yağmurla birlikte deniz geldi. Düzce iyi yönetilmiyor. Bunu bir kez daha gördük. Düzce ihmal edilmiş bir şehir. Biz Düzce’nin hizmet almasını amaç edindik.”

ENGELLER VE ENGELLEMELERLE KARŞILAŞTIK
Teber, seçim sürecinde Düzce’de birtakım engeller ve engellemelerle karşılaştıklarını söyledi. “Mitinge gelişi engellemek için birtakım komplolarla karşılaştık. Kalıcı konutlardan kalkan otobüsler o saatte durduruldu. Yerel basında olmadık haberlerle günahımızı aldılar. Kendileriyle mahkemede hesaplaşacağız. Resmi olarak ispatlamak pek mümkün değil ama sosyal yardım alan 20 bin kişi aranıp ‘Bize oy vermezseniz yardımınız kesilir.’ Şeklinde tehdit edildi. Muhtarlarda bazıları aranarak uyarıldı. Mitingimizin ardından Ak Parti panik yaşadı. Düzce’deki gerçek tablo bu değildir.”

TEBER: “HALK, CUMHURBAŞKANINA ‘SEN KENARA ÇEKİL’ DEDİ”
Seçim sonuçlarını değerlendiren Teber, konu hakkındaki tespitlerini izleyenlerle paylaştı. “Bu seçim iki şey yaptı. Bir halk Cumhurbaşkanına ‘Sen kenara çekil, Başkanlık sistemi filan yok!’ dedi. Seçimle Başkanlık sistemi Türkiye gündeminden çıkarıldı. İki Ak Parti tek başına iktidarı kaybetti.”

HİÇBİR PARTİ ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYME İSTEMİYOR
‘Ak Parti’nin içinde birlik yok. 3 grup haline bölünmüş durumda ve çok ciddi problemleri var.’ diyen Teber, gelecek hakkındaki öngörülerini dile getirdi. “Yeni hükümetin kurulmasındaki en büyük engel geçmişte yaşananlardır. Yolsuzluk bunda başı çekiyor. Kapatılmış dosyalar yüzünden hiçbir parti ateşten gömleği giyme istemiyor. Partilerin görüşmelerinde maddeler üzerinde anlaşılırsa CHP ile hükümet kurulabilir. Keskin çizgiler çizilirse o gömleği kimse giymek istemez. Toplumun rahatlaması için soruşturmaların yeniden başlaması gerekiyor.”

KOALİSYONDAN KORKACAK BİR DURUM YOK
Teber son olarak CHP’ye desteğin artacağını düşündüğünü belirterek Türkiye’nin normalleşmesi için barajın kaldırılması gerektiğini vurguladı. Teber sözlerini ‘Avrupa’nın neredeyse tamamı koalisyonla yönetiliyor. Koalisyondan korkacak bir durum yok. Koalisyon toplumsal dayanışmayı artıran bir unsurdur. Ülke 13 yıldır o kadar çok kutuplaştı ki koalisyon olsaydı belki bu kadar olmayacaktı.” diyerek tamamladı. 

Haber:Y.SEVER