AK Parti Düzce Milletvekili ve Meclis Tarım Komisyonu üyesi İbrahim Korkmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına yenilenebilir enerji kaynakları ( Biogaz, Biodizel ) alanında incelemeler yapmak üzere bugün Amerika’ya gidiyor.

Amerika’ya Tarım Bakanlığı olarak davet edildiklerini söyleyen Korkmaz, “ Araştırma seyahatine 2 milletvekili arkadaşımızla birlikte katılacağım. Gıda, hayvancılık ve tarım alanında yapılacak bu araştırma gezisine kimlerin katılacağını Sayın Bakanımız Mehdi Eker belirledi. Sayın Bakan'da bu seyahatte olacaklardı fakat son anda başbakanımızla birlikte gerçekleştirecekleri programları çakışınca son anda Amerika’ya gelmekte vazgeçti “ dedi.

Amerika’ya yapacağı inceleme araştırma gezisinin içeriği ile ilgili de bilgiler veren Korkmaz : “ Ben ve 2 vekil arkadaşım ilgi alanlarımıza göre Amerikan tarımının gelişmesinde otorite ve söz sahibi olan üniversitelerden birifing alacağız. Amerika'nın en büyük tarımsal işletmelerde incelemeler yapacağız. Diğer iki arkadaşım gıda ve hayvancılık üzerine çalışma yapacaklar. Ben ise yenilenebilir enerji kaynaklarının ( Biogaz, Biodizel) üretimi ve mekanizasyonu üzerine incelemeler yapacağım. Gezi 8 gün sürecek “ dedi. 

Haber; H. İŞCAN