Daha öncede bir dönem belediye başkanlığı görevini yürüten İsmail Korkmaz "4 defa aday oldum iki defa ise belediye başkalığı yaptım bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum" dedi. Amacının bu emaneti 30 Mart 2014'te seçilecek olan yeni sahibine teslim etmek olduğunu belirten Korkmaz, bu tarihten sonrada siyas hayatının Ak Parti çatısı altında devam edeceğini belirtti.

Kaynaşlı'da Belediye Başkanlı süresince hükümet, teşkilat, milletvekilleri ve belediyenin sergilediği ekip çalışmasıyla birlikte yaptıkları yenilikleri ve ilkleri anlatan Korkmaz, giderler azaldığını gelirlerin ise arttığını dile getirdi.

Kaynaşlı Belediyesinin piyasadaki kaybolan itibarını yeniden kazanması ve hizmet yapar hale gelebilmesi için radikal kararlar almak zorunda kaldıklarını söyleyen Korkmaz, "personelimizden 15 kişiyi valilik emrine verdik, kum ocağnı kapattık, spor salonunu İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devrettik, şifa için acı ilacı içtik. Böylece personel gideri yüzde 70'den yüzde 32'ye düştü, hizmet imkanı doğdu." Dedi.

Bu dünemde sözlerimizi tuttuk, kusurlarımız ve eksikliklerimizden dolayı özür dileriz, gelecek dönemlerde daha güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz diyen Kormaz, taktiri halka bırakarak başkanlık döneminde yaptığı yenilikleri ve ilkleri şu şekilde sıraladı.

İlk defa Acil Servisi olan yataklı bir hastane projesi geldi, ilk defa toki geldi, ilk defa yoluyla, alt yapısıyla büyük bir mesire alanı hizmete açıldı, yeni belediye hizmet binası yapıpldı, halkımız bulanık sudan kurtuldu, 15 km kanalizasyon yapıldı, ilk defa doğalgaz geldi, 320 yataklı öğrenci yurdu yapıldı, yine bu dönemde turizm ve otelcilik lisesi ile imam-hatip ortaokulu açıldı, belediyemize 10 adet hizmet aracı kazandırıldı, tüm okullarımızın bahçelerine çocuk oyun grupları ve spor aletleri kuruldu, top sahasına tribün yapıldı, futbolda öze dönüş projesi hayata geçirilerek gençliğimize sahip çıkıldı.