Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, düzenlediği basın toplantısında Kuveyt gezisinden Kardüz yaylasına, Efteni gölünden hızlı trene kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Önemli olan arkasının nasıl geleceği

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kuveyt gezisinin amacı ve içeriği hakkında bilgiler veren Korkmaz, önemli olanın bu gezinin arkasının nasıl geleceği derken, hep birlikte bu tanıtımın yapılması gerektiğini söyledi.

“Kuveyt gezisi biliyorsunuz Düzce’yi tanıtım amacıyla yapılmış bir gezi. Beni tanıyan insanların çoğu bilir, Kuveyt’te çok yakın dostlarım vardır. Körfezde gerçekten büyük bir potansiyel var, bu bağlamda Düzce’yi Kuveyt’te tanıtmak gibi bir girişimimiz oldu. Bir dernek var benim üye olduğum o dernek her yıl Türkiye’den bir ili tanıtıyor, tabi burada ki organizasyonu ben yapıyorum. Bu yıl Trabzon tanıtılacaktı, ben Düzce olsun dedim, Trabzon’u çıkarttım ve Düzce’yi bıraktım. Düzce’nin doğasını yemeklerini insanlarını çevreyi tanıtmak için her türlü hazırlığı yapmaya çalıştık. Bu yolculuk 28 kişinin tüm masraflarını Kuveyt Hükümeti karşıladı, THY sponsor oldu, Düzce’ye sadece tanıtmak için yaptığımız masraflar oldu. Yeme içme kalma her türlü masrafı Kuveyt karşıladı. Düzce’yi Kuveyt’te iş adamlarıyla, gazetecilerle halkla birlikte olduk. Reyhanlı’da olan patlamalar dolayısıyla halk oyunlarını iptal ettik, sadece Kafkas oyunu oldu ağıt yakan bir oyundu, duygusal anlar yaşattı. Düzce’nin tanıtımı için Köfte, Şıra, Kabak tatlısı götürdük, ekibimiz profosyonel olarak ama amatörce çalıştı.