Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bütçe görüşmeleri devam ederken, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak bakanlığın çalışmalarından söz etti.
Korkmaz, “Bakanlık ARGE hizmetleri de vermektedir. ARGE hizmetlerinin gelişmesi inovasyona bağlı üretim sistemlerinin belirlenmesi üniversite ve sanayi sektörlerinin kurumsallaşması ve üniversitelerde üretilen bilimsel bilginin ticarileşmesine bağlıdır. Bu çalışmaların yapılabileceği kurumsal yapıların oluşturulması amacıyla teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu kapsamında 34’ü faal olmak üzere 47 teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmuştur.” Dedi.
OSB’lerin sanayileşmedeki önemine dikkat çeken Korkmaz, OSB’lerin rekabet gücünün artmasını sağladığını da ifade etti.

Korkmaz, “Organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri uygulamalarıyla planlı sanayileşme hamlesi önemli bir mesafe almıştır. Özelikle istihdam sağlama gibi nitelikleri ile ülkemiz kalkınmasına büyük katkı sağlamış ve kurumsal nitelik sağlamıştır. OSB’ler sanayinin dünya ile entegrasyonu ve rekabet gücünün artmasına imkan sağlamıştır.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN