Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz yine yaptığı bir açıklama ile gündeme oturdu. Korkmaz’ın Yılbaşı akşamı yeni yıl kutlamalarını eleştirmek üzere sosyal paylaşım hesabı üzerinden yaptığı “hazreti” esprisi yaygın medyada yankı buldu.

 

Hazreti İbrahim ve Hazreti Muhammed’in 31 Aralık gecesi doğduğunu hatırlatarak bu gecenin dua ile geçirilmesi gerektiğini ifade ettiği yazısın n sonunda Korkmaz, “Çok ama çok sevdiğinizi bildiğim iki önemli şahsiyet bu gecede dünyaya gelmişlerdir. Bunlardan birincisi Hazreti İbrahim ikincisi ise Hazreti Muhammed'dir. Hz. İbrahim tabi ki benim. Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim" sözlerinin yer aldığı esprili bir paylaşımda bulundu. Ancak bunun kısa sürede yayılması üzerine bazı çevrelerden tepki alan Korkmaz, ikinci bir açıklama yapma gereği duydu. Korkmaz, esprisini anlamayanları “ahmak” olarak nitelendirdi.

 

ALLAH İYİLİĞİNİZİ VERSİN HAZRETLER!

 


Korkmaz ikinci açıklamasında “Hem bilmeyeceksin ve hem de biliyor gibi açıklama ve eleştiri yapmaya soyunacaksın. Konu hakkında son derece doğru bir açıklama yapıldığı halde hala yanlışında ısrar edeceksin. İşte buna bizim dilde "Ahmaklık" derler. İnkılap kanunlarına göre kullanımı yasak olan bu sıfat yakın zamana kadar her şahıs için resmi yazışmalarda yaygın olarak kullanılıyordu. "Gazi paşa hazretleri", "İsmet Paşa hazretleri", "Hazreti Mevlana gibi. Arapça olan "hazret" kelimesinin türkçe manası "beyefendi". Araplar bu sıfatı hemen herkes için kullanırlar. Lütfen Arapça bir kelimeyi Türkçe düşünüp ve mana yükleyip komik durumlara düşmeyelim. Ayrıca beni bu yaştan sonra tekrar hocalığa soyundurmayın. Bilmem anlatabildim mi? Allah iyiliğinizi versin HAZRETLER... :))” ifadelerini kullandı.
Korkmaz son yaptığı açıklamada ise aldığı olumlu tepkilerden dolayı memnuniyetini dile getirdi, eleştirenlere ise “Akıllarınca beni siyaseten zor duruma sokmak istiyorlar.” Şeklinde yorumladı.

Haber;S.KAŞKIR