Öncü mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, mecliste CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile arasında geçen tartışma ve Düzce gündemine dair değerlendirmelerde bulunudu.



30 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Partili birçok isim, hükumetin cemaatin devlet içindeki uzantılarına yönelik operasyonları olacağını belirtti. Bu isimlere bugün İbrahim Korkmaz da eklendi. Gezi olaylarından hem CHP'yi hem de cemaati sorumlu tutan Korkmaz, cemaate göz dağı verdi.



Korkmaz, "CHP'yi halk tasviye etmiştir. Bu ekibi de biz tasfiye edeceğiz. Pensilvanya ekibinin bütün uzantılarını devletin bütün kademelerinden tasfiye edeceğiz." ifadelerini kullandı.



CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın her zaman saldırgan bir üslup kullandığını ve meclisin kendisinden bıktığını anlatan Korkmaz, Atıcı için "Kamer Genç'e rahmet okutur desem yeridir." ifadesini kullandı. Olayların Atıcı'nın AK Parti'nin Mısır'daki rolünü sorması ile başladığını aktaran Korkmaz, Atıcı'nın Başbakan'ın Mısırlı Esma için döktüğü gözyaşlarını sorgulamasını eleştirdi.


Korkmaz, "Esma zulmen öldürülmüş bir insandır. O meydanlarda bulunan insanlar zulme karşı çıkıyordu. Meşru haklarını arıyordu. Onlar darbeye karşı onurlu bir direniş gösteriyorlardı. Hiçbiri silaha sarılmamıştı. Mısır ordusu o meydanlarda binlerce insanı katletti. Buna rağmen o insanlar silahına sarılmadı. Esma da o insanlardan bir tanesiydi. Başbakan da duygusal bir insan olduğu için böyle bir refleks gösterdi." ifadesini kullandı.



Gezi olaylarında halkın seçtiği meşru hükumete karşı bir darbe girişimi olduğunu belirten Korkmaz, Mısır'daki olaylarla Gezi olaylarını karıştırmamak gerektiğini belirtti."Zulmün olduğu her yerde mazlumlar için ağlarız, direniriz, destek veririz. Tarihi misyonumuz bunu gerektirir." diyen Korkmaz, kendilerini bu yoldan kimsenin alıkoyamayacağını vurguladı.



Yerel gündemi meşgul eden kaçak yapılaşma konusuna değinen Korkmaz, kimsenin yasalardan üstün olmadığını hatırlatarak kuralların uygulanacağını belirtti.



Korkmaz, "Hiç kimsenin makamı ne olursa olsun halkın bize emanet ettiği Düzce'yi kendi keyfine göre dizayn etmeye tasarrufta bulunmaya hakkı yok. Kurallar ortadadır. Bu kurallara herkes uyacak. Hiç kimse ben bu partideyim diye istediği gibi hareket etme lüksüne sahip değildir. Zulm nereden gelirse gelsin zulmün kimden gelirse gelsin zulmün karşısında olamkla mükellefiz. Bizde diye göz yummayız." ifadelerini kullandı.