Düzce Üniversitesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmayla günlerce gündemden düşmeyen AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz,Ak Parti Gençlik Kolları İl Kongresinde yaptığı konuşmayla yine gündemi uzun süre meşgul edeceğe benziyor. İlginç söylemleri ile dikkat çeken Korkmaz bu kez, ölenler için törenlerde ve programlarda yapılan saygı duruşunu eleştirdi. Üniversitede yaptığı konuşmanın olay olduğunu hatırlatan Korkmaz, aslında bu konuşmanın sıradan olduğunu belirtti.
Korkmaz, konuşmasına öncelikle gençlere verilen değeri anlatarak başlarken, Türk milletinin yıkılan bir medeniyetin mensubu olduğunu, bu yıkılan medeniyeti yeniden ayağa kaldırmak için ise gençlere büyük görev düştüğünü vurguladı.
Bu tür toplantılara başlama tarzının geleneklerimize uymadığını ifade eden Korkmaz, ölülerimizin arkasından müzik çalınmadığını söylerken saygı duruşu sırasında çalan müziği “ zaart zaart bu nedir Mozart gibi bişe” şeklinde nitelendirmesi salonda gülüşmelere yol açtı. 
Korkmaz, “ Biz ölülerimizin arkasından Fatiha okuruz oturduğumuz yerden. Müzik çalmayız. Zaart zaart bu müzik bizle alakalı değil. Birileri gelmiş bu hiç istemediğimiz inanmadığımız bir şeyi yapacaksınız demiş. Bu bizim kültürümüz değil. Biz ölülerimizin arkasından cenaze marşı çalmayız.” Dedi.
“ Biz ölülerimizin arkasından cenaze marşı çalmayız, çalar mıyız” diye salona soran Korkmaz, “ Ne o hiç sesiniz çıkmıyor, korkuyor musunuz?” şeklinde sordu.

Korkmaz, gençlere alt yapıyı sağlam tutacaksınız diyerek öğütler verirken, “ Gelin bu medeniyeti kendi değerlerimizle ayağa kaldıralım.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN