Atışma, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün konuşmasının başlangıcında Adalet ve Kalkınma partisinin kısaltmasını Ak Parti yerine AKP olarak söylemesi ile başladı.
Ak Parti sıralarından tepki sesleri geldi ardından Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, "PeKaKa"ya "PeKeKe" niye demiyorsun. Ya "AKaPe" diyeceksin ya "Adalet Ve Kalkınma Partisi" diyeceksin. "AKePe" değil yani.” Şeklinde tepkisini ortaya koydu.


Tam bu atışma son buldu derken, Genel Kurul'da dün gece yarışı yaşanan bir diğer tartışma da fezlekeler üzerine oldu. Yine başrollerde Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz vardı.
MHP'li Seyfettin Yılmaz, "Yine ben size bir örnek olsun diye söylüyorum. Şimdi, Devlet Bahçeli'yle ilgili fezleke jet hızıyla Meclise geldi" sözleri tartışmanın fitilini ateşledi.

Yılmaz konuşmasının devamında, “Devlet Bahçeli diyor ki "Birileri diyor ki: 'Vur de vuralım, öl de ölelim.'" O da diyor ki: "İhtiyaç duyulduğu zaman veya zamanı geldiği zaman yapılır." Evet, ben de söylüyorum, bir fezleke de ben istiyorum. Siz ne söylerseniz söyleyin, dün Çanakkale'de "Allah" diyen, "Kur'an" diyen, "bayrak" diyerek, "vatan" diyerek 250 milyon vatan evladı şehit olmasaydı bugün bu Mecliste bağımsız olarak duramayacaktık.”dedi.

"KİME VURUYORSUNUZ, KİME?"

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz Yılmaz’ın sözlerine “Kime vuruyorsunuz, kime?”şeklinde seslendi ardından ak parti sıralarından gürültüler geldi.Seyfettin Yılmaz da “Fezleke istiyorum, fezleke. Yollayın, fezleke istiyorum.” Şeklindeki konuşması MHP sıralarından büyük alkış alırken, Korkmaz, “Otur yerine! "Vur de vuralım, öl de ölelim." sert bir şekilde tepki verdi. Oturuma ara verildi.

Haber;S.Kaşkır