Milletvekili İbrahim Korkmaz 31 Aralık’ta Facebook hesabında doğum günü nedeniyle yaptığı, hazreti benzetmesi tepkiler almış ve yaygın medyada haber olmuştu. Korkmaz, Öncü Ana Haber’de sosyal medyadaki paylaşımından dolayı tepkilere sert çıkarak “Herkes için kullanılıyor, bana gelince kıyamet kopartılıyor” şeklinde savundu.

Korkmaz paralel yapıdan CHP VE MHP’nin astığı pankartlara, AK Parti İl Kongresinden yolsuzluk konusuna dair çok çarpıcı ifadeler kullandı.

AŞAĞILIK HERİFLER!

İşte Korkmaz’ın gündemi sarsacak, çok konuşulacak o açıklamaları: Korkmaz Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen gazetede sözlerine karşılık atılan “Kendini peygambere benzetti” başlığıyla ilgili ağır konuştu. Korkmaz, “Aşağılık herifler. Kendileri hoca hazretleri diye ifade ediyorlar. O zaman niye onu konuşmuyorlar.” dedi.


PEYGAMBERİN İŞİ GÜCÜ YOK, SENİN TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA GELECEK

 


Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen gazeteye yönelik eleştirilerinin şiddetini artıran Korkmaz, çok sert konuştu. “Allah’tan utanmıyor musun? Senin efendin kalkıp diyor ki Türkçe olimpiyatlarında Peygamber buraya geldi. Her Perşembe günü Hoca Efendi Peygamberle görüşüyorum diyor. Sende sesini çıkarmıyorsun. Kendi kulaklarımla duydum. Peygamberin işi gücü yok. Senin Türkçe Olimpiyatlarına şarkı türkü dinlemeye gelecek. Peygambere bilette aldınız mı? Diye adama sorarlar.”

 

VEKİL ESPRİ YAPAMAYACAK MI?

 

Korkmaz, vekil böyle konuşur mu? Eleştirilerini yanıtladı. “Vekil böyle konuşur mu? Konuşur. Vekil insan değil mi? Eleştiri, espri yapamayacak mı yani duygularını ifade edemeyecek mi? Sen her türlü hakareti yapacaksın. Benim sözlerim o hakareti yapanlaradır. Onların hiçbiri de Ak Parti’ye oy vermiş falan değildir.”

BENDE İBRAHİM EFENDİ HAZRETLERİYİM NE OLMUŞ YANİ

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun nasıl bir üslubu varsa kendisinin de bir üslubu olduğunu söyleyen Korkmaz, eleştirilerine şöyle devam etti. “Bazı İnsanlar okumuyorsa akıl etmiyorsa din diye kendi kafasında uyduruk bir din kurmuşsa ben ne yapabilirim?”
‘Hazreti’ kelimesinin anlamı üzerinde duran Korkmaz şunları söyledi. “Hz. Allah diyor da şimdi Allah beyefendi mi oluyor? Akılsız adam. Allah beyefendi olmuyor da haşa Hz. Mevlana Allah mı oluyor? Hz. Mevlana diye söylediğinde.”

ALGIYALANIN BEYNİ YOK!

Hazreti kelimesini bizden başka kullanan İslam dünyası olmadığını belirten Korkmaz, kelimenin beyefendiyle eş anlamlı olduğunu belirterek açıklamalarını sürdürdü. “Bir espri yapayım, dedim. Bunda İslami açıdan bir sakınca yok. Sakınca olarak algılayanın beyni yok. Adam şeyhine ‘Hazreti’ diyor. Vekiline diyemiyor. Onlar, Ahmet Efendi Hazretleri, Mehmet Efendi Hazretleriyse bende İbrahim Efendi Hazretleriyim ne olmuş yani. Bana da efendi deseler ne olur?”

 

KESKİN ORTAK FİKRİDİR


Korkmaz 4 Ocak’ta yapılacak olan Ak Parti İl Kongresine dair düşüncelerini paylaştı. Genel merkezin Hikmet Keskin ismini aday göstermesiyle ilgili şunları aktardı. “Bizde sonuca itaat etme anlayışı vardır. Keskin’in başımızın üstünde yeri var. Keskin ismi 3 Milletvekili ve bir Belediye Başkanının ortak fikridir.”
Korkmaz Keskin’in aday gösterilmesiyle ilgili faktörleri sıraladı. “Davaya sıkı sıkı bağlı bir ailenin çocuğudur. Bir dedenin ve babanın son halkasıdır. Tecrübelidir, genç, vizyon sahibidir aynı zamanda toparlayıcıdır. Bizim çok rahat çalışabileceğimiz bir kardeşimizdir.


Kongrede başka aday çıkmayacak diyen Milletvekili Korkmaz, kongrenin Akçakoca’da yapılmasıyla alakalı olarak, otel sahibinin kendilerine bir jest yaptığı için bir nevi o sebepten orada yapılacağını vurguladı.


HIRSIZ GÖRMEK İSTEYEN MHP’LİLER GEÇMİŞE, CHP AYNAYA, PARALEL YAPIDA HOCA EFENDİSİNE BAKSIN


Korkmaz, CHP’nin ve MHP’nin 17-25 Aralık Operasyonları ve devam eden süreçle ilgili astığı pankartlarla ilgili “Pankartlar ahlaki zafiyettir” dedi. “ Hırsızlığı en iyi CHP ve MHP bilir. Geçmişte bu halk soyulmuşsa, Kemal Derviş kurtuluş olarak görülmüşse, IMF’nin temsilcileri başbakanı sıraya sokmuşsa sebebi onlardır.”


MHP’yi eleştirmeye devam eden Korkmaz, açıklamalarına örnek vererek devam etti. “MHP’liler hırsız görmek istiyorsa aç kurtlar gibi geçmişte Kalıcı Konutları nasıl talan etmişler, oralara baksınlar. Kalıcı Konutlar ihalesi Ankara’da yapılmıştır. İhalelerin hepsini MHP’li firmalar ile yandaşları almıştır.”

Şimdi 4 eski bakan Yüce Divan’da aklansa onlar ne diyecek? Kabul edecekler mi? diye soru yönelten Korkmaz eleştirisinin dozunu artırarak devam etti. “Adamlar hırsızlığın kitabını yazmış. Kalıcı Konutlarda nasıl rezil bir inşaat yapıldığını biliyoruz. Hırsız görmek isteyen MHP’liler geçmişe baksın. CHP aynaya paralel yapıda hoca efendisine baksın”

 


MHP’LİLER KAFASINI EĞSİN, KULAKLARINI DÜŞÜRSÜN

 


Türkiye’de Kalıcı Konutlar ihalelerini MHP’liler dışında alan varsa tükürdüğümü yalarım diyen Korkmaz, MHP’lileri kızdıracak sözler sarf etti. “MHP’liler kafasını eğsin. Kulaklarını düşürsün. Her yere zıplamasınlar. Beni konuşturmasınlar. Kurtlar sofrasını darmadağın ettirmesinler.”

 

4 eski bakan üzerinden hükümeti devirmeye çalışanlara yönelik Korkmaz, ne paralellerin ne çaprazlarını bırakacağını oyunu gördüklerini oyuna gelmeyeceklerini söyledi. Korkmaz, son olarak Milletvekilliğine aday adayı olmak zorunda olduğunu kendi kendisini terhis etme gibi bir şansı olmadığını dile getirdi.

Haber;S.KAŞKIR