Yaptığı yazılı basın açıklamasında CHP düzce il gençlik kolları başkanı Haşim Al, iktidar partisinin bireysel özgürlüklere olan saldırılarını gün geçtikçe daha da vahşileştirdiğini savunarak başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleri ile ilgili açıklamasını eleştirdi. Al,” Bu uygulamayla faşist iktidar, toplumsal özgürlüklere karşı yürüttüğü’barbar’savaşını bir adım öteye taşıyarak, evlerimizin içi, yatak odalarımıza kadar girmekten geri durmayacak kadar ahlaksız ve gözü dönmüş olduğunu kendi elleriyle gözler önüne sermektedir. Ülkedeki onca soruna rağmen; kendini toplumun cinsel yaşamını yeniden inşa etmeye adayan sapkın iktidarın, bu eylemleri yakın tarihte yalnızca faşist Adolf Hitler’in ayrı ırk üretme çabalarıyla örtüşmektedir.” dedi.

İktidarın Türkiye’yi karanlık bir diktatörlüğe dönüştürmek istediğini savunan Al, “bu akıl ermez uygulamalarına karşı tüm gücümüzle direnmeye devam edeceğiz”dedi.
“TBMM’de zina yasasını onaylayıp zinayı serbest bırakan AKP değilmidir.”diyen Al, kız ve erkek çocuklarını aynı odada yatırmayacağını söyleyen Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a da tepki gösterdi. Al, “ Milletvekili İbrahim Korkmaz biz çocuklarımızı bile bir odada yatırmıyoruz diyor, ‘’kangal cinsi köpek bile kardeşiyle eşleşmez Milletvekilinin bu denli açıklaması bizi şaşkınlık içinde bırakmıştır, kendi çocuklarına güvenmediğini resmen ilan etmiştir. İbrahim Korkmaz’ı şiddetle kınıyoruz.”dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR