Seçim sürecinde kendisini destekleyen ve desteklemeyen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Teber, bu sonucu Ak Partililerin de beklemediği iddia etti.  Teber, “Hiçbir anket sonucunda böyle bir tablo ortaya çıkmamıştı. Sosyolojik açından bakarsak böyle bir vakaya rastlayamazsınız. Öyle görünüyor ki terör ve bölünme korkusu insanımızın tercihinin sandığa bu şekilde yansımasına neden oldu.”diye konuştu.

Düzce’de en azından bir milletvekili çıkaracakları ümidi taşıdıklarını belirten Teber, Düzce’de bunun gerçekleşmemesine rağmen çalışmaların takipçisi olacaklarını vurguladı.

 Seçimden çıkan sonucun belirleyici unsurunun MHP’nin sandıkta erimesine bağlayan Teber, eleştirilerini de MHP lideri Bahçeli üzerinden sürdürdü: “Biz MHP’nin eriyeceğini oradan gelecek oyların CHP’ye yöneleceğini umuyorduk. Korku ve terör olayları MHP seçmeninin tercihinin Ak Parti olmasında etkili oldu.”

Vatandaşın sandıktaki tercihinde kilit noktanın koalisyonun kurulup kurulamaması olduğunu aktaran Teber, “herkese hayır” diyenlerin bu tabloya neden olduğunun altını çizdi.

Medyanın iktidarın tekelinde olduğunu kaydeden Teber, Ak Parti’nin baskı ve algıyla MHP’li seçmendeki korkuyu iyi yönetip istediklerini aldıklarını, MHP ve HDP’nin emanet oylarının yeniden Ak Parti’ye döndüğünü ifade etti.CHP’nin çalışmalarına devam edeceklerini dile getirerek açıklamalarını sürdüren Teber, Düzceli olduğunu ve Düzce’nin durumunu yakından gözlemeye devam edeceğini paylaştı.

Haber;Y.SEVER