Düzce’de özellikle eğitim alanında kazandırdığı okullarla anılan Hayırsever İşadamı İrfan Öztürk, hafta sonu düzenlenen cenaze töreni ile sonsuzluğa uğurlandı. Oldukça kalabalık bir cenaze töreninde ise bir eksiklik göze çarptı. Düzce’nin kanayan yarası olan okul sorununa 6 okul kazandırarak katkı sağlayan hayırsever işadamının cenazesine ne Vali ne Belediye Başkanı ne de milletvekilleri katıldı. Bu eksiklik, CHP’nin en yaşlı üyelerinden biri olan Öztürk’ün cenazesinde hazır bulunan Cumhuriyet Halk partisi üyelerinin de dikkatinden kaçmadı.


Vicdanlarını önüne koyup düşünsünler


CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, Düzce halkının gerekeni yaptığını vurguladı, Düzceli idarecileri ise ellerini vicdanına koyarak düşünmeye davet etti.


Çakman, “Eğitime bu kadar katkıda bulunan birine bence Düzceliler, sahip çıktı. Bunu anlamlı buluyorum. Bürokrasinin ve yönetimde bulunanların sahip çıkmamasını ise vicdanlarını önüne koyup düşünmelerini öneriyorum.” dedi.


Böyle sorumluluk atılamaz


Çakman’ın gündeminde Düzce Endüstri Meslek Lisesi (EML) Mezunları Derneği organizasyonundan dikkat çeken bir açıklama yapan Milletvekili İbrahim Korkmaz da vardı. Bazı sendika başkanlarının art arda müdür atamalarının adil yapılmadığı yönünde açıklama yaptığı bir dönemde Milletvekili Korkmaz'dan gelen “hükümet karışmamalı” çıkışını değerlendiren CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, Korkmaz’ın üzerinden sorumluluk atmaya çalıştığını öne sürdü.
Çakman, “Köşeye sıkışmış birinin verdiği cevaba benziyor. Bu şekilde bir sorumluluk atılamaz. Yönetiyorlar, bu aşamaya getiriyorlar, işin içinden çıkamayınca 'elini çekmeli, ayağını çekmeli' diyerek başka yerlere yönlendiriyorlar.” şeklinde konuştu. Çakman, ayrıca hükümetin kendilerine itaat eden bir nesil yetiştirmek adına eğitimle oynamaya devam ettiklerini söyledi.

 

HABER:C.ÜSTÜNER