İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, “”Bugün iyi niyetle ve işçilerin eğitimi,nitelik kazanmaları ve meslek sahibi olmaları için çıkartılan bir yasa,tam tersine işçilerin acımasızca sömürülmesi için hileyle kullanılıyor Bu uygulamada İŞKUR ile işveren patron arasında bir sözleşme yapılıyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz İŞKUR il müdürlüğü ‘Yasada kursiyer işçi çalıştıran fabrikaların dönem sonunda kursiyerlerin en az % 20 sini işe almak zorunda’ diyor.’’Biz Düzce de % 50 den sözleşmeler imzalıyoruz.’ Diyor. Sözümona işçiler o fabrikada meslek kursuna katılıyor. Ücretlerinin asıl kısmı İŞKUR tarafından ödeniyor. Sigortaları emekliliğe sayılmıyor. İşçi altı ay o fabrikada işe girerim veya iş bulurum umuduyla çalışıyor sonra da kapının önüne konuyor. Sonra bunların yerine yeni kursiyer işçiler geliyor. Süreç böyle devam ediyor.” dedi.


Sönmez açıklamasının devamında iddialarını şöyle sürdürdü:


1-Düzce’de bazı işverenler bu yasayı bedava işçi çalıştırmak için kullanıyor. İşçilerimizin hem iş bulma umudunu, hem de emeğini sömürüyorlar.


2-Fabrikalarda yapılan bu uygulama esas olarak meslek edindirmeyle alakası yoktur.


3-İşkur bu yanlış uygulamalara alet olmamalıdır.


4-Standart Profil Fabrikasında taşeron aracılığıyla çalıştırılan işçiler geçtiğimiz ay işten atılmışlar ve yerine İŞKUR dan kursiyer işçiler alınmıştır.Oysa atılan bu işçiler yıllarca burada çalışan kalifiye işçilerdi.


Ayrıca; Standart Profil fabrikasından atılan taşeron işçilerin,mevcut taşeron yasasına göre kadrolu işçilerin haklarına sahipler ve geriye dönük 5 yıllık fark tazminatı haklarına sahipler.Bu kıdem tazminatlarının beş altı katı kadar ciddi bir tazminat hakkıdır.Atılan işçilerin bu haklarını alabilmeleri için dava açma süreleri atıldıktan bir ay sonra dolmaktadır.İşçiler haklarını kaybetmemek için dava süresini geçirmemeleri gerekmektedir.

 

Haber;S.Kaşkır