Düzce Milletvekili Fevai Arslan dün akşam Erol Tayhan'ın sunduğu Günlük programına konuk oldu. Arslan, Düzce’de devlet eliyle devam eden yatırımlar ve projeleri anlattı.

 

Düzce’nin yabana atılacak bir il olmadığının altını çizen Arslan, Düzce’nin geriden gelen hizmetler nedeniyle noksanları olduğunu söyledi. Arslan, zaman zaman dillendirilen hava alanı ve hızlı tren projeleri için de net konuştu. Düzce’ye havaalanından önce hızlı trenin gelmesinin daha öncelikli olduğunu söyleyen Arslan, bunun da ancak Ayazlı-Nazlıhan-Beypazarı hattı ile mümkün olacağını dile getirdi.

HAYAL DEĞİL, GERÇEKLERİ KONUŞACAĞIZ

 

 

Arslan, “Biz Düzce’de hep yapılabilir olanları konuştuk. Düzce’de hava alanını tüm Düzceliler ister. Ancak bu işin getirisi ne olacak ona bakılmalı. Kocaeli’ye Cengiz Topel hava alanı açtılar, çalışmıyor. Cengiz Topel’in çalışmadığı yerde Düzce’ye ya da Bolu’ya havaalanında ısrar edersek daha çok lazım olan yerler önümüze geçer. Hızlı tren havaalanından daha gerekli. Biz yapılacak edilecek söylemleri altında ezilmek istemiyiz. Hayal üretmeyeceğiz. Gerçekleri konuşacağız. Tren de Düzce’ye yakın bir tarihte gelmez ancak böyle bir hattın hazırlığı var. ”dedi.

 

KÖY YOLLARINDA NOKSANIMIZ ÇOK

 

Köylerdeki asfalt çalışmalarına ilişkin konuşan Milletvekili Arslan, programın gerisinde kalındığını belirtti, gerekçe olarak da hava koşullarını gösterdi.

 

 

 Arslan, “Köy yollarında noksanımız çok. Grup yollarında 700-800 kilometre yolumuz var. Biz bunun 200-250 kilometre gerisindeyiz. Hava şartlarından dolayı hedeflediğimiz takvimin 45 gün gerisindeyiz.” diye konuştu.

Düzce’deki merkez ve ilçe köylerdeki altyapı sorununa ilişkin de konuşan Arslan, yaklaşık 80 milyonluk bir bütçenin gerekli olduğunu, bunun 1 yıl gibi bir sürede tamamlanmasının da mümkün olmadığını dile getirdi. Arslan bu nedenle önceliğin yol yapımına verdiklerini söyledi.

 

Arslan, bir dönem gündeme gelen bütünşehir kavramının ise kısa vadede hayata geçmesinin mümkün olmayacağını sözlerine ekledi.

 

 

ATILAN OK HEDEFİNİ O ZAMAN BULUR

Yıllardır atıl duran ve bugünlerde gündemden düşmeyen kalıcı işyerleri üzerinden yapılan tartışmalara ilişkin konuşan Milletvekili Fevai Arslan, “Bu gibi konuların aslını iyi bilip açıklama yapmak çok daha isabetli olur.” tavsiyesinde bulundu.

 

 Arslan, “Basından gördüğüm kadarıyla burada kesinlikle yanlış anlaşılmalar var. Bilgi noksanlıkları karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak açıklama yapılırsa daha doğru olur. O zaman atılan ok hedefini bulur. ” ifadesini kullandı.

 

 

YAPILAN İŞLERİ KÜÇÜKSEMEK DOĞRU DEĞİL

 

Milletvekili Fevai Arslan, Düzce’de hiçbir yatırımın “İntika”ya uğramadığını söyledi, Düzce için yapılan olumsuz eleştirilere de değindi.

 

 

Arslan, “Düzce’de yapılan işleri küçüksemek doğru değil. Düzce’yi marka şehir haline getirmek için, iyi pazarlamamız lazım. Düzce’yi kötüleyerek büyütemeyiz. Biz ne yapıldığını iyi biliyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Görmek istemeyenler olabilir. Bizim yaptıklarımız seçimlerle sınanıyor. İmtihanı sandıkta veriyoruz.” ifadelerini kullanırken, her eleştirinin muhalefet olarak sanılmaması gerektiğini söyledi.

 Arslan ayrıca köylere klor cihazı yerleştirecekleri ve tüm köylerin klorlu su içeceği müjdesini verdi.

Haber; S.KAŞKIR