Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ilimize yapılacak yeni yatırımlar ve devam eden yatırımlarla ilave ödenekler konusunda ilgili Bakan ve Genel Müdürlerle yaptıkları görüşmelerin çok olumlu geçtiğini açıkladı. Öncü Habere Aankara'dan canlı telefon bağlantısıyla katılan Kaşıkoğlu, öncelikle Rize Belediye Başkanı hakkında hazırladıkları rapor kosuna değindi ve “Rapor gizlilik içerdiği için resmi olarak henüz ne bizler ne de sayın Başbakan bu konuda açıklama yapmadı. Bu konuda yazıp çizenler boş. Gerekli açıklama bir iki gün içinde yapılarak kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.
Enerjiyle İlgili Sorunlara Çözüm Tolplantısı!
Geçtiğimiz ay 50 civarında muhtarla ilimizin üç Milletvekilleri olarak yaptıkları toplantıda muhtarladan kendilerine gelen talepleri dernekleri aracılığı ile Valiliklere iletmelerini istediklerini belirten Kaşıkoğlu, “Muhtarlar bu çalışmayı yaptı ve biz SEDAŞ'ın sorumluluk alanında bulunan 5 ilin Milletvekilleri olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız'la görüştük. Sayın Bakan illerin Milletvekilleri ve Valileleriyle SEDAŞ yetkililerininde hazır bulunacağı bir toplantı düzenledi. Bu toplantı Cuma günü Ankara'da yapılacak ve hem mahalle hem de köy muhtarlarımızın enerjiyle ilgili tüm sorunlarına bir çözüm yolu bulunacağına inanıyorum” dedi.
Çilimli Kabuğunu Kıracak!
Çilimli'nin içinden geçen ve yıllardır bakımsızlık nedeniyle kötü bir görüntü içinde olan derenin ıslahı için Çevre ve Orman Bakanı ile yaptığı görüşmeyi anlatan Kaşıkoğlu, “Bakanımız, ıslah çalışmasını 2011 yılı yatırım programına alacağının sözünü verdi ve önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarla Çilimli deresi mesire alanı haline getirilecek. Ayrıca Çilimli Yüksek Okulu, doğalgazı, TOKİ konutları ve cezaeviyle artık kabuğunu kırdı” dedi.
İlçelere Sıvı Atık Tesisleri Kurulacak!
Belediyeler Birliği tarafından ortak yürütülen çalışmayla yapımı planlanan katı atık tesisisi projesi dışında Çilimli, Cumayeri ve Kaynaşlı gibi belediyelerin sıvı atık tesisleriyle ilgili taleplerini de sayın Bakana ilettik diyen Kaşıkoğlu; Bakanın, “Madem belediyeler yapamıyor bizler Devlet Su İşleri aracılığı ile belediyelerin ve Özel İdarelerin katkılarıyla bu tesislerin yapılması için çalışmayı başlatalım.” dediğini belirtti. Kaşıkoğlu ayrıca sanayi kuruluşlarınında İSKİ ve ÇED konsunda yaşadıkları bazı sorunlar vardı. Bunlarıda görüşüp engellerin ortadan kalkması için gerekenin yapılacağını söyledi.
“MHP'li Üyelerin 'Red' Oyunu Hayretle Karşılıyorum”
Son olarak İller Bankası temaslarına değinen Kaşıkoğlu, “Düzce Köydes projesinden 50 milyon lira kaynak kullandı ve bazı çalışmalar bitirilemedi. Bunların yapımı için 9 milyonluk yeni bir ek kaynak devreye girecek ve yarım kalan hizmetler tamamlanacak. Bizler köylerimiz için bu kadar mücadele verirken İl Genel Meclisi'nin İller Bankası'ndan 4 milyonluk borçalanma talebine MHP'li üyelerin karşı gelmesi ve red oyu kullanmasını hayretle karşılıyorum. Neden engel olmaya çalışıyorlar? Borçlanma da olacaktır. Özel İdare ve Köydes, bunlar bizim için çok önemli kaynaklardır” dedi.

Haber; H. KAYA