CHP İl Genel Meclisi 1. sıra Adayı Sinan Doğan ile 2. Sıra Adayı Barış Gümüş, Öncü Medya Grubu’nu ziyaret ederek, seçim çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Artık İGM sıralarında genç isimlerin oturması gerektiği üzerine duran CHP’li adaylar, halkın takdiri ile seçilmeleri halinde Düzce’nin köylerinde hayata geçirmek istedikleri çalışma ve projelerden bahsetti.

“Genç, dinamik insanlara ihtiyaç var”
Düzce İl Genel Meclisi 1. sıra Adayı Sinan Doğan, neden aday olma kararı aldığını şöyle anlattı:

“Düzce biliyorsunuz büyük bir deprem geçirdi ve hala bu süreçten kurtulamadığı düşünüyoruz. Çevremizdeki illeri görüyorsunuz hangi pozisyondalar biz hangi yaşamsal alanda diyorum pozisyonunu. Düzce’nin buna ihtiyacını olduğunu düşünüyoruz. Genç, dinamik insanların girecek bu mecrada koşturacaklar ki Düzce’yi bir yere getirelim.”

Düzce’nin köyleri için hedefleri büyük
Düzce’nin köylerinde tespit ettikleri eksikliklere sözü getiren Doğan, şunları kaydetti:

“Şuanda Düzce’de hala su sıkıntısı olan köylerimiz var ve bunlarla ilgili araştırma yaptık. Köyleri dolaşıyoruz, bilgiler topluyoruz. Doğalgaz problemi var, doğalgaz problemi çok önemli bir problem ama bir kanunla gelmesi gerekiyor imar planı olması gerekiyor fakat bende diyorum ki, hızlandırmış için TBMM’den çıkması gereken bir kanun bunu hızlandırmak için Düzce 21 ilin içerisinde hava kirliliği en kötü olan il. Bununla birlikte TBMM’de eğer bir öneri verilirse, hava kirliliği kötü olan iller biran önce doğalgaza geçelim köyler denirse havamız temizlenebilir böyle projelerimiz var. Tarımda çok büyük eksiklikler olduğunu görüyoruz şuanda Düzce’de Halk Eğitim Merkezi güzel çalışıyor ama ben diyorum ki, yerinde kurslar, programlar açalım çok yakın zamanda kenevirle ilgili bir proje vardı birkaç ruhsat dağıtıldı büyük firmalara ama çiftçiye, tarlaya inmedi 3 yıllık bir sözleşmelerle yapılacakmış. Ama şuanda ben Türkiye’nin çevresinde üretilen şeyler görmedim 4 ayda yetişen ve 9 defa kağıt yapılıp kullanabilen dönüştürülebilen bir ürün 20 kat oksijen sağlayabilen bir ürün, çok kıymetli bir ürün. Doların üzerinde bile Hint kenevirinin resmi olduğunu görebiliyorsak demek ki bunları kullanmamız lazım. Eksiklik var. Hem meclise bir CHP olarak girip bir mozaik oluşturalım bu eksikliği giderelim.”



“Kendimizi ispatlamamız gerektiğini düşünüyorum”
CHP’nin neden bu zamana kadar il genel meclisinde kendisine yer bulamadığı konusunda ise şu yorumda bulundu: 

“Siyasi olarak burası yüzde 80 sağ grup. Kendimizi ispatlamamız gerektiğini düşünüyorum biz çıkıyoruz kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Çok da ikna ettiğimiz insanlar var. Çok güzel geri dönüşler var bunu da sandığa yansıyacağını düşünüyorum bu sefer.”
 
“Düzce’nin köylerinin hak ettiği noktaya gelmesini istiyorum”
Köyleri ziyaretlerinde vatandaşların kendilerine aktardığı sıkıntıları da aktaran Aday Sinan Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kanalizasyon problemi var. Şuanda Düzce’deki alt yapının çok eski olduğunu biliyorsunuz. Merkezde artı köylerde de böyle problemler var. Bir köyümüzde Sedat Bey var, köyün ismini hatırlayamıyorum kendisi güzel bir çalışma yapmış bize de verdi evrakını. Muhtarlar bile koşturuyorlar ben söz verdim destek olacağı kendisine bu konuda. Giremesek dahi kendim inşaat teknikeriyim 3 boyutlu program kullanmayı biliyorum bunun oluşumunu yapacağım kendisine teslim edeceğim. Bir köyde kanalizasyon sorunu yüzünden vatandaşı çocuklarına iğne yaptırdığını duydum. Bizde dedik ki, meclisin içinde olmamız lazım ki daha güçlü olabilelim, sizin bir sesiniz olabilelim, konuşabilelim dedik onlarda hak verdiler. Düzce’nin köylerinin hak ettiği noktaya gelmesini istiyorum.”

“Gençlere destek olun”
Son olarak seçmene seslenen Doğan, şöyle konuştu:

“Bizimle ilgili pozitif olmalarının gerektiğini düşünüyorum. Önyargılarını bırakmalarını gerektiğini düşünüyorum. Bu ir yerel seçim, genç dinamik arkadaşlara yenilerini denemelerini tavsiye ediyorum rica ediyorum. Biz bu yola çıktık, genç arkadaşlarız dinamiğiz. Gerçekten elimizden geldiği kadar her yere gitmeye çalışıyoruz, herkesi dinlemeye çalışıyoruz. Notlar alıyoruz biz varız diyoruz bu gençlere destek olun diyoruz.”

“Düzce’deki eksikliklerin farkındayız, görüyoruz”
CHP İl Genel Meclisi 2. sıra adayı Barış Gümüş de sözlerine kendisini tanıtarak başladı. Gümüş, şunları kaydetti:

“Öncelikle ben Düzce doğumluyum. 81 yılında doğdum. Liseye kadar tüm öğretim hayatım Düzce’de geçti. Sonrasında üniversite lisans eğitimi için başka bir ilde tamamladıktan sonra tekrar Düzce’ye dönüp kendi işimi yapmak üzere Düzce’de şuan yaşıyorum. Düzce’den başka bir yere gitmek gibi bir niyetim yok. Düzce’deki eksikliklerin farkındayız, görüyoruz. Kenarda arkadaşlarla olayın dışında arkadaşlarla tartışıyoruz neler yapılabileceği doğrultusunda çalışıyoruz ama söz sahibi olamadan bu eksiklikleri giderilmediğini de görünce böyle bir yola çıkalım eğer bize bir fırsat verilirse kafamızda tasarladığımız projelendirdiğimiz konuştuğumuz bu durumları çözümünü arayalım onun için de böyle bir yola çıkma gereği doğdu. Düzce’de yaşanılabilir bir kent olmasını istediğimizden dolayı böyle bir çalışma yürütüyoruz.”

“Var gücümüzle çalışacağız”
Düzce’nin hak ettiği noktaya ulaşması için çalışacaklarının sözünü veren Gümüş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Düzce’miz konum itibariyle çok güzel bir kent olduğuna inanıyorum ben ama maalesef hakkı verilmediğini ve iyi bir yere getirilmediğini düşünüyorum. Çevremizdeki illere bakılınca bir çok nüfus yoğunluğunun toplandığını gördüğümüzde Düzce’de iyi bir şeyler yapılırsa Düzce’nin hem ekonomik anlamda hem sosyal, kültürel anlamda daha iyi yerlerde olması gereğini düşünüyorum. Böyle projelerimiz var şimdi İl Genel Meclisinde bunları yapmak için var gücümüzle çalışacağız. İl Genel Meclisi yapısal alanda köy alanlarına hitap ediyor ama sonuçta bizimde orada bir etkimiz olacaktır. Milletvekillerimiz olsun, hem Valilik makamın da hem belediye makamında bu görüşmeleri yapıp Düzce’mizi daha yaşanılabilir daha nefes alınabilir şekilde var gücümüzle çalışacağız.” 

“Dönüşler çok olumlu”
CHP’ye olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümüş, “Dönüşler çok olumlu. Bir kere biz genciz enerjimizi yansıtıyoruz bir kere onlar o enerjiyi hissediyorlar. Biz burada yerelde çok parti gözemeksizin bende öyle inanıyorum çünkü ulaşabildiğimiz insanlara diyoruz ki parti gözemeksizin çalış açabileceğine inandığınız adaylara oy verin. Dolayısıyla o enerjiyi geçirebildiğimi gözlemliyorum. Yaklaşık 40 gündür 97 köyümüz var bunun 60’dan fazlasına gittik ve devam ediyoruz. 64 mahallemizin bir çoğuna gittik. Bu sefer uzun süredir söz sahibi olmadığımız bir alanda Düzce’de bizde var olacağız.” dedi.

“İl Genel Meclisi olarak her parti kendi adaylarıyla sahaya çıktı”
Oy pusulasında seçmenin il genel meclisi adaylarına oy verirken, CHP ayrıntısına dikkat etmesini isteyen Gümüş, şunları söyledi:

CHP ile İYİ Parti belediye başkanlığında ittifak yapıyor Düzce’de. Şimdi belediye başkanlığı anlamında bir İYİ Parti ittifakı var doğru ama İl Genel Meclisi olarak her parti kendi adaylarıyla sahaya çıktı. Bizde ulaşabildiğimiz herkese CHP adayıyız. İl Genel Meclisinde CHP’ye oy vermenizi istiyoruz. Bu kafa karışıklığını o şekilde gidermeye çalışıyoruz. Oy pusulasında CHP’ye bastıklarında bize geliyor oylar.”



“Bu gençlere oy verilir”
CHP İl Genel Meclisi 2. Sıra Adayı Barış Gümüş sözlerini şöyle noktaladı:

“Biz genciz, enerjimiz var. Düzce’nin eksikliklerinin farkındayız. Bunları gidermek için var gücümüzle çalışacağız. En önemlisi ulaşabilir olmak yolunda hedefimiz var bizim. Bize sıkıntısı olan herkes istediği zaman ulaşacak çünkü bizim broşürlerimizin hepsinde kendi şahsi telefon numaralarımız var kaydedin lütfen diyoruz seçildiğimizde her anki bir sıkıntıda bizi arayın biz de çözüm sağlayalım. Ben Samandere Köyü’ndenim. Orada Abant projesi vardı Sinekli üzerinden Abant’a bağlanmak istendi Düzce. Şimdi otoban gişeler oluştuktan sonra bu daha önem arz ediyor komşu illerimizden 30 milyon nüfus var oralarda bu Abant yolu çözümlenirse Düzce çok başka şehir olacağını düşünüyorum. Böyle bir projemiz var. Bu gençlere oy verilir bu gençlere destek olun.“

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ