Dün akşamki GÜNLÜK programı iki il başkanının kapışmasına sahne oldu. Canlı yayın konuğu Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'na MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ın daha önce Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ilgili olarak sözlerinin hatırlatılınca Kaşıkoğlu, sert açıklamalarda bulundu. Kaşıkoğlu’nun Düzce'ye Ak Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımların yaklaşık 6 milyar TL olduğunu, bu rakamı MHP İl Başkanı'nın yazamayacağını ifade etmesi üzerine programa telefonla bağlanarak cevap verdi.

 

 


Başkan Kaşıkoğlu'nun neden bu şekilde konuşma ihtiyacı hissettiğini anlayamadığını ifade eden Danışmaz, Düzce'de siyasetin ahlaklı, edepli, kişilere saldırı olmadan yapılması gerektiğini anlatmalarına rağmen seviyenin düşürüldüğünü dile getirerek sözlerine başladı. Danışmaz, rakamları iyi bildiklerini Başkan Kaşıkoğlu'nun psikolojisinin bozulduğunu iddia etti. Danışmaz, "Siyasi olarak baktığım zaman Metin kardeşimize Allah yardım etsin. Kendi siyasi partisinin içindeki çekişmelerin, döngülerin psikolojisini bozduğunu görüyorum. Şuanda benim gibi izleyen vatandaşlarda psikolojisinin yerinde olmadığının farkındadır" diyerek eleştirdi.


BÖYLE POLİTİKADA YER ALMAK İSTEMİYORUZ


MHP İl Başkanı, Başkan Kaşıkoğlu'nun iktidar partisi il başkanı olduğunu mazeret üretme hakkının bulunmadığını mevcut bütün yönetim kademelerinin kendi siyasi partisinden olduğu için yapmak isteyip de yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyledi.


Danışmaz, Kaşıkoğlu'nun Başkan Keleş için daha önce söyledikleri ile şimdi söyledikleri arasındaki fark olduğu konusunda eleştirdi. Danışmaz, " Kaşıkoğlu eğer onurlu durursa Milletvekilliği döneminde, kendi o zamanki Belediye Başkanı hakkında basına çıkmış olan Belediye Başkanı hakkında söylemiş olduklarını, söylememiş gibi gösterip bugün o Belediye Başkanı hakkında güzel cümleler söyleyebiliyorsa işte bunun adı politika olmuş oluyor. Böyle politikada biz yer almak istemiyoruz" dedi.


Başkan Metin Kaşıkoğlu, Danışmaz'a seçimler üzerinden yanıt vererek “üç seçimdir, 3-0 olduğunu hatırlatıp "Ben olsam Düzce Belediye Başkanlığı seçimini kaybettiğim gün Ak Parti'nin anahtarını genel merkeze teslim ederdim" dedi.


İFTİRADAN CEZA ALDIN MI? ALMADIN MI?


Danışmaz'ın onurlu siyaset söyleminden yola çıkarak Başkan Kaşıkoğlu, Danışmaz'ın iftira nedeniyle ceza alıp almadığını sordu. Kaşıkoğlu, "Bir ara bir gazeteciyle birlikte benim İl Genel Meclisi Başkanı'mı da alet ederek bana ve bir İl Genel Meclisi Üyesi'ne yapmış olduğu hareketlerden dolayı iftira nedeniyle bir yıl 15 gün ceza aldın mı almadın mı?" dedi.


Danışmaz ise sorulan soruya bir bilgim yok, şeklinde yanıt verdi.


MHP'DEN BASIN AÇIKLAMASI


MHP İl Başkanı Danışmaz bugün öğle saatlerinde de düzenlediği basın toplantısının hedefinde Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu vardı. Danışmaz, Kaşıkoğlu’nun psikolojisinin bozuk olduğu ve tedavi olması gerektiğini yineledi.


Danışmaz, “AKP İl Başkanının il divan toplantısında söylediği sözler tüm düzce kamuoyunda olduğu gibi bizleri de hayrete düşürmüştür. Dünden bugüne gelenlerle ilgili söylediği sözler yenilir yutulur gibi değil. Düzce’deki insanlara hakaret vericidir. Kendi vekillerine spor totodan çıkmış milletvekili demesi bir siyasi arenada söylenmesi ne kadar ağır ne kadar aşağılayıcı olduğunu gözlemledik. Artık buradaki gözlemlerimiz AKP il başkanın psikolojisini yetirdiği kendi seçmenleri tarafından partilileri, belediye başkanları ve kendi yönetimi tarafından istenmediği, Düzce’ye verebileceği hiçbir şey olmadığını gösterdi. AKP il başkanın acilen tedaviye alınması ve siyasetten elinin çekilmesi gerektiğini inanıyorum.”dedi.


AK Parti’deki temayül yoklamaları ve adaylık sürecini de eleştirdi .Danışmaz, "Alay edercesine hem temayül yoklaması yapıyorsun hem de siz bu işi bilmiyorsunuz der gibi farklı adayları dayatma yapıyorlar. Teşkilatla temayül yoklaması yapması teşkilatla alay etmek.”diye konuştu.

HABER: Y.SEVER