Öncü TV’de Salı akşamları ekranlara gelen ‘Kripto’ programının bu haftaki konuğu AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin oldu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Keskin, AK Parti’nin Düzce’de yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.




“Büyük kongre ile kongre sürecini AK Parti tamamlamış olacak”
AK Parti’de devam eden kongre süreci hakkında açıklamalar yapan Keskin şunları söyledi: “Kongre sürecimiz 2019 yılının 7 Ekim tarihi itibarıyla başladı. Sonrasında Beyköy kongremizi yaptık bu kongreden sonra inşallah kadın kongremizi yapacağız cumartesi günü. Daha sonradan da Mart ayında Gölyaka ile başlıyoruz Gölyaka, Çilimli ve kesinleştikçe her ay Temmuz ayının 22’sine kadar merkez ilçemizde ilçe kongremiz son bulacak. Bu kongreler yapıldıktan sonra 3 hafta içinde kadın ve gençlik kollarını yapıyoruz aynı ilçede temyiz oyundan sonra da inşallah il kongresi kasım ayının sonuna kadar o arada bir tarihte genel merkez hangi tarihi uygun görüyor ise inşallah il kongremizi yapıp daha sonra büyük kongre ile kongre sürecini Ak Parti tamamlamış olacak.”



“Düzce’de tanınmamış genel merkez tarafından görevlendirilen bazı görevli arkadaşlar geliyor”

AK Parti’nin Düzce’de yaptığı saha çalışmaları hakkında bilgiler veren Keskin şunları söyledi: “Bu aşama şu şekilde izleniyor birincisi ilçelerde ana kademenin il teşkilatının görüşü alınıyor, milletvekillerinin görüşleri alınıyor daha sonra ilde de hem milletvekillerinin hem de belediye başkanlarının görüşleri alınıyor. Daha önemlisi hiç Düzce’de tanınmamış genel merkez tarafından görevlendirilen bazı görevli arkadaşlar geliyor.”



“Siyasetle uzaktan, yakından alakam yoktu”

Kongre sürecinde ne gibi kazanma veya kaybetme var sorusuna Keskin şöyle cevap verdi: “Parti ilk kurulduğu zaman çoğu arkadaşım gibi ben de siyasetten hiç uzaktan yakından alakam yoktu. Siyasete AK Parti ile başladık o günkü kurucularımız da çeşitli partilerden geldiler ama siyasete ilk defa başlayanların ağırlığı çoktu. İlk defa siyaset yapanlarla toplum ilk defa karşılaştı ve 2002 yılında iktidar olduktan sonra ilk milletvekilleri AK Parti’nin özelliği zaten bu çeşitli elit kesimlerden değil de işte ağzı tarhana kokan köylüden kentliden esnafların içinden adaylarla çıktı bu halk bu çok önemlidir siyasette.”



“Cumhurbaşkanımız emretti geldim”

Birlik sağlanmaması yüzünden AK Parti’nin kan kaybettiği iddialarına karşılık Keskin şunları söyledi: “Bu yüzden değil. Herkesin çeşitli hataları oluştu benim tespit ettiğim bir makama mevkiiye gelen arkadaşlar kendilerini o makamdan bir daha inmeyeceklerini zannediyorlar insanın nefsi icabı. Ben il başkanı oldum ben hep söylüyorum arkadaşlara ne oldu yani ne oluyor Cumhurbaşkanımız emretti yazdı, geldim, görevlendirildim bir emir gelir tekrar bir yazıyla giderim ama sizin o aradaki yaptığınız işlerle halk tarafından anıldığınız kadarsınız siz daha ötesi yok. Birilerinin dediğini yaparak, il başkanlığımı iki dudağın arasına bırakmam. Herkesi dinlerim, kararımı kendim veririm.”
 


“Adamcılık siyasette karşımıza çıkan en bariz örnek”
AK Parti’nin koordinede nasıl olduğu sorusuna Keskin şöyle cevap verdi: “Siyasette etki altında kalmayı ben şöyle değerlendiriyorum; “Adamcılık” siyasette karşımıza en bariz çıkan bütün partilerin içerisinde de olur şimdi “şu milletvekili benim milletvekilim”, işte “belediye başkanı bana yakın, sana uzak”… Ben ilk toplantıda şunu söyledim hepimizin tek bir referansı var bu partide o da Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan eğer o olmasaydı biz ne kuruluşunda ne de bugün bu partide yer almazdık bu insanlar Recep Tayyip Erdoğan için oy veriyor, neden veriyor bu insan doğrudur, adaletlidir, yetimin hakkını korur, çeşitli manevi değerlere sahiptir. Muhafazakar, demokrat bir partiyiz benim gibi düşünüyor benim gibi ağlıyor diye oy veriyor.”



 “Türkiye’de ilk kadın il genel meclis başkanımız var”

Dursun Ay’ın neden İGM’ye başkan seçilmediğini sorusuna Keskin şöyle cevap verdi: “Çiğdem başkan da bu partinin uzun yıllar görev yapmış biz burada bayan bir arkadaşı tercih ettik bunun sonucunda da Sayın Cumhurbaşkanımız bize teşekkür etti Türkiye’de ilk kadın il genel meclis başkanımız var şuanda dolayısıyla bu Düzce için bir kazanımdır.”



“Her cuma bir köydeyiz”

Düzce’de AK Parti milletin sesine ne kadar kulak veriyor sorusuna Keskin şöyle cevap verdi:Bizim hareketli bir ağımız var her mahallede, her köyde ve üyelerimiz var şuanda Düzce merkezde 30 küsür üyemiz var bu sayı ilçelerle birlikte artıyor. Bunların hepsi siyaset yapıyor hepsi yaşadığı yerlerdeki sıkıntıyı bize getirebiliyor artı biz il teşkilatı olarak haftanın çeşitli günlerinde çeşitli yerlerdeyiz her cuma bir köydeyiz mesela milletvekilleriyle çeşitli programlar yapıyoruz çeşitli yerlerde etkinlikler yapıyoruz. Hem kadın kollarımız hem gençlik kollarımız üniversitelerdeyiz KYK yurtlarındayız oraları ziyaret ediyoruz yani burada elimizden geldiği kadar insanlarla iç içe olmaya çalışıyoruz.”



“Çalışmayan, millete zulmeden bir yapı varsa ilk önce AK Parti’den atacaksın”

Düzce Belediyesinin çalışanlara uyguladığı performans değerlendirmesi hakkında açıklamalar yapan Keskin şöyle konuştu: “Ben başkanlarıma hiçbir döneminde belediyeye isim vermedim vermeyeceğimi de belirttim bu belediyenin iç işleyişine karışmayacağımı da belirttim çünkü benim işim değil. Dolayısıyla girişlerine karışmadığım işçi kardeşlerimin çıkışlarına da karışmam dediğim şu bin 280 civarında bir çalışan var halkın dilinde ya da gerçekten işe gitmeden maaş alanlar, adam işini ekiyorsa, vatandaşa kötü davranıyorsa ya da başka türlüyse bakın sayı falan vermiyorum eğer bir işçi çıkacaksa hangi partiden olursa olsun ben bunu Faruk beye de söyledim eğer çalışmayan, millete zulmeden bir yapı varsa ilk önce AK Parti’den atacaksın biz bunlara sahip çıkamayız burada bir işten çıkarma fulyası ya da bir performans değerlendirmesi altında bazı çalışmalar yapılmış bunları da doğru bulmuyorum yani.”

 “Belediye 2020 yılına ilk defa denk bütçe ile karşılaştı”
Düzce Belediyesi’nde mesailerin ödenmemesi ile ilgili de çok şikayet olduğunun belirtilmesi üzerine Keskin şunları söyledi:Faruk Özlü döneminden önce mesai alacakları var biliyorsunuz ilk geldik tasarruf tedbirleri aldık bu tedbirler sayesinde gerçekten belediye 2020 yılına ilk defa denk bütçe ile karşılaştı devamlı borcu olan bir belediye olmaktan çıkıyor şuanda bakın kredi almadılar Sayın Dr. Faruk Özlü bunun için çok çaba sarf ediyor bir müdürlüğün bütçesi yapılırken gerçek rakamlarla afaki rakamlar değil gelire göre gider uygulaması yapılıyor. 2020 yılında biz bu yola çıkarken proje kitapçığı hazırladık ve her sene biz bu proje kitapçığının içerisinden neler yapabiliriz belediye kendi aralarında bir görev dağılımı yaptı mesela bu sene millet bahçesi bitecek, asar deresinde bir çalışma başlatılacak, 2020 yılında çöp konusunu bir daha konuşmamak üzere kapatıyoruz.”



“Biz Hecinler Köyü’ne gidip Faruk Özlü ile beraber insanlara anlatacağız”

“Hecinlere çöp tesisi kurulacak mı? Kurulacaksa nasıl bir tesis kurulacak? Bu ne zaman kurulacak?“ sorularına Keskin şöyle cevap verdi: “Bununla ilgili ihale sürecinin tamamlandığını biliyorum. Düzce’nin tarihinden beri gelen bu sorun 2020 yılında modern bir tesisle geri dönüşüm özellikli, çöpten elektrik enerjisi ve gübre üreten, çevreye zarar vermeyen, oradaki yaşayanlara da zarar vermeyen bir tesis olacak. Bunu biz Hecinler Köyü’ne gidip Sayın Faruk Özlü ile beraber insanlara anlatacağız. Bu geri dönüşüm tesisi yanında piknik yapabilecek bir pozisyonu olacak. Yani çevreye duyarlı, zarar vermeyecek ve sonucunda bu çöpten geri dönüşüm kazanç elde edilecek. Bu yıl içerişinde parklar bitecek, çöp meselesi bitecek, yeni bir mezbahamız olacak, ulaşım meselesi bitecek, stadyumu taşıma işi bitecek, bir itfaiye kurulacak eski garajların olduğu yere bu sene 2020’de bunlar yapılmış olacak.”



“Belediyenin iç işleyişine karışmam”

Düzce Belediyesi’nden performans veya herhangi bir konuda kendisine gelen şikayetlerde ne gibi bir tutum sergilediği sorulması üzerine Keskin şunları söyledi: “Benim bir duruşum var. Belediyenin iç işleyişine karışmam hatta grup toplantılarında imar konularını da biz ele almayız. Ben belediye sürekli gidip boy gösteren birisi değilim çünkü belediye yarı siyasi bir kurum evet AK Parti belediyesi ama sanki orada il başkanı çok görünmez yani ben böyle yapıda bir insan değilim. İkincisi bende bu çalışmaları takip ediyorum, ama bana sorulup da yapılan çalışmalar değil bunlar belediyenin kendi iç bünyesinde örneğin kim çıkacak mümkün değil benim bilmem ben bunu da kabul etmem zaten gelip de bana böyle bir şey soramazlar zaten böyle bir kararı veremem zaten.”