AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, dünkü Mardin ziyaretinde yaptığı açıklamada il ve ilçe teşkilatlarında değişimin başlayacağını söyledi.

“Doğru adaylar belirleyeceğiz”
İllerde seçim için doğru adaylar belirleyeceklerini anlatan Kaya, “Doğru adayların yanı sıra doğru politikalar belirleyeceğiz ve iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Biz kendi belediyelerimizin eksikliklerini daha mükemmel noktaya taşımak, bu bölgeye doğru adaylarla, doğru politikalarla doğru sonuç almak zorundayız. Mesela Iğdır’la ilgili örnek veriyim, daha önce 2014 seçimlerinde 6 HDP, 4 MHP, 1 AK Parti meclis üyesi vardı. Haziran’da seçim yapıldı ve yani 15 gün önce bizim şu anda yedi mislimiz var. Doğru çaba ortaya koyarsak sonuç alırız. Burada hükümetin güvenlik politikalarının önemli olduğunu ifade etmek yani halkı tehdit eden tahakküm etmeye çalışan silahla korkutan unsurları ortadan kaldırdığımız zaman halkın özgür iradesini açmış olacağız” şeklinde konuştu.

“İl ve ilçe teşkilatlarımız yenilenecek”
Yerel yönetimlerle ilgili ciddi bir sürece girildiğine de dikkat çeken Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İl ve ilçelerdeki partilerde yapılandırmaya gidilecek. Metal yorgunluk olduğu için bir çalışma başlatıldı. Bütün teşkilatlarımız gözden geçirilecek ancak Cumhurbaşkanımız bu haftaki grup toplantısında açıklık getirdi. Başarılı teşkilatlarda başarıyı korumamız gerekiyor. Türkiye’de AK Parti’nin başarılı olan teşkilatları dışında tüm teşkilatlarımızı gözden geçirilecek. Ama aynı zamanda belediyelerimizle ilgili de aynı çalışmayı yaptığımızı söyleyebiliriz. Belediyelerimizin performanslarını çıkardık ‘Kamuoyundaki algıları, kurumsal başarıları nedir’ diye baktık. Onları da Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. AK Parti, 2001’deki kuruluş heyecanın ve ruhunun 2017’de yeniden daha da güçlendirerek ihya ediyor. Cumhurbaşkanımızla yeni dönemin yeni bir atılım dönemi olmasını istiyoruz. Hem teşkilat hem de yerel yönetim olarak bunu çok önemsiyoruz ve nihayetinde 10-15 gün içerisinde bunun çağrılarını vermeye başlayacağız.” (Kaynak: haber7.com)