CHP’nin ana kademe yönetiminde bulunan isimler birbiri ardından Düzce’ye geliyor. Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin ardından CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Düzce’ye geldi. İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın uğradığı saldırının ardından hem Tozan’a destek olmak hem de adli süreci yakından takip etmek isteyen Gök, sabah saatlerinde Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ile Düzce Adliyesi'nde görüştü. 3 şahsın tutuklanması ile sonuçlanan sürece ilişkin Başsavcı Güre ile bir  görüş alışverisinde bulunan Gök, adliye çıkışı Öncü TV’ye özel açıklama yaptı.


CHP Grup Başkanvekili Gök, saldırının organize olduğunu ve Düzce halkı dışında bağımsız meydana geldiğini vurgulayarak konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

“Düzce’nin huzurunu bozdular!”

İlginç tespitlerde bulunan Gök, şu şekilde devam etti: “Önceki gün Düzce’de İl Başkanımıza yönelik bir saldırı gerçekleşti. Organize olan bu saldırı, Düzce halkının dışında bağımsız olduğunu düşündüğümüz bir saldırıdır. Düzce bugüne kadar huzur içerisinde yaşamış bir kenttir. Siyasi görevini yapan il başkanına yönelik bu saldırının arkasında ne olduğu, kimlerin olduğu ve başka güçlerin olup olmadığı konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hem Düzce’nin siyasi iklimine rahatsızlık verdiğini hem de Düzce’nin huzurunu bozduğuna inanıyoruz. Partimize yönelik bu saldırının arkasındaki güçleri ortaya çıkartmak açısından da Cumhuriyet Halk Partisi olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Bugün adliyede dosyanın geldiği aşamayı öğrenmek bakımından Sayın Cumhuriyet Başsavcımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Bundan sonrası artık yargı sürecidir. Bizim parti olarak son derece yakından takip edeceğimiz bir dosyadır. Sorumluların en ağır cezayı alacaklarını ve Düzce’de böyle üzücü olayların olmayacağına dair düşüncemizi muhafaza ederek adliyeden ayrılıyoruz. “

Özel bir talebimiz olmadı

İl başkanlığında partilileri ile buluşarak Düzce Valiliği'ne kadar bir yürüyüş gerçekleştireceklerini söyleyen Gök, Başsavcı Güre’den olaya ilişkin özel bir taleplerinin olup olmadığıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Başsavcımızdan soruşturmaya ilişkin özel bir talebimiz olmadı. Asla böyle bir talebimiz olamaz. Yargıya dair bizim tek arzumuz, tarafsız ve adil olarak suçluların cezalandırılmasıdır. Biz bu konudaki görüş ve temennilerimizi belirttik.”


Gök, partililerle birlikte Düzce Valiliği'ne yapılacak yürüyüş için adliyeden ayrıldı.

Haber:Y.SEVER