Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programına konuk olan İYİ Parti ve CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, sözlerine Öncü TV ailesine teşekkür ederek başladı.

Millet İttifakı Başkan Adayı Küçük, ‘Siyaseti ayağa düşürdünüz.59 yaşındayım. Düzce’de böyle kötü bir siyasi atmosfer görmedim. Siz nasıl vekilinize her yeri oynuyor dersiniz. Siz bana nasıl başarısız dersiniz. Siz bana bakanken milletvekilliği teklif etmiş adamsınız’ diye konuştu. Senin demenle ben terörist olmam sen de benim dememle adam olmazsın’ şeklinde konuştu.
 
 ‘Ne yaptınız söyleyin!’

Sadullah Ünsal’ın ‘Belediye başkanı seçilirseniz 420 milyon lira belediye borcunu nasıl kapatacak ve 81 projeyi nasıl hayata geçireceksiniz?’ sorusuna yanıt veren Küçük, Düzce Belediyesi’nin 2018 yılı sonu borç stokunun Belediye Başkanı Dursun Ay’ın açıklamasına göre 420 trilyon lira olduğunu, üstelik Mart ayı içinde 10 trilyon kredi kullanma yetkisinin verildiğini dolayısıyla son 2 yılda borcun 238 trilyon lira arttığını ifade etti. ‘550 trilyon bütçenin üzerine bu harcanmış. Sen neyin iktidarısın ya? Bana 800 trilyon lirayla yapılan hizmetleri söyleyin? Ne yaptınız?’ diye sordu.
 
 ‘Adrese teslim ihaleler’

Belediye ihalelerinden 3 tanesi olarak belirttiği belgeleri örnek göstererek adrese teslim ihale yapıldığını iddia eden Küçük, ‘Düzce’de sel oldu, yangınlar oldu. Üç ihaleyi toplamda 20 trilyon lira ihaleyi birilerini verdik’ dedi. EKAP’tan ihale bilgilerini aldığını açıklayan Küçük, hukuka uydurulduğu için ben vatandaşımla paylaşıyorum. İlginç arsa satışını şimdi savcımız duydu o zaman diye konuştu.  ‘Bana göre yolsuzluk bu’ diyerek açıklamalarını sürdüren Küçük yok fiyatına bir yerleri birilerine peşkeş çekiyorlar. Belediyeyi kaybettiklerini gördüler bizim arkamızda devlet yok devletin parasıyla otobüsleri giydirip de düzcenin gözüne sokmuyoruz biz bunları görüyoruz düzce’nin malını talan ettiler şeklinde konuştu. İki gün önce yapılan bir arsa satışını belgesiyle ekrana taşıyan Küçük, ‘Ne bu acele, nedir telaşın?’ şeklinde konuştu.
 


‘Yolsuzluk bu, hesabı sorulacak’

Bunun talan siyaseti olduğunu ve yapılan işin park olarak gösterilip ardından cinsini değiştirip 2 gün önce sattıklarını ileri süren Küçük, Düzcelilere bunları teşhir etmekten ötürü utanç duyduklarını söyledi.

‘Seçime 2-3 gün kala sen belediyenin arsasını satamazsın. 2 trilyonluk yeri hem de 800 bin liraya satmışsın. Kim bilir kime verdiler? Gerçek değeri ise 5 trilyon lira’ dedi. Başkan olursa yetkisi olduğunda bu satışı iptal edeceğini açıklayan Küçük, ‘Açıkladıkları projeler hep demek ki sonradan satıp birilerini zengin etmek için. Düzce Türkiye’de birçok belediye var ki iktidar değil Düzce şansını kullanmalı. Artık Düzce’de bir rekabet ortamı yaratılmalı ve seçmen belediyede Millet ittifakına oy vermelidir’ diye konuştu.

Üreten ve üretken belediye söylemini açan Küçük, ‘Büyükler kaygılı, gençler umutsuz, çocuklar sahipsiz’ şeklinde konuşan Küçük, “Bunun gerekeni yapacağız. Belediyenin fabrikalarıyla istihdam yaratacağız. Kadromuz öyle bir kadro ki Düzce’nin meclisini yaptık. Bütün siyasi görüşten insan var. Yani Düzce’nin bütünü var’ dedi. İddialı söylemlerini yineleyen Küçük, ‘Bolu’ya yetişeceğiz’ açıklamasında bulundu.

2017 yılında 30 günlük Ramazan eğlencesi ihale bedelinin KDV dahil 224 bin 247 lira olduğunu sadece bir yıl sonra 2018 yılında aynı eğlencenin ihale bedelinin 3 milyon liraya çıktığını belgeleriyle açıklayan Küçük,

‘Arada 2 trilyon 800 bin lira fark var. Düzce bana yetkiyi teslim etsin ben gereken müracaatı yaparım. Belediyeyi bir alalım elbette Sayıştay’ın bir müfettişini isteyeceğiz’ diye konuştu.
 
‘Belediyeyi talan edene il özel idareyi teslim etmeyin!’

‘Bizi unuttular, bizi uyuttular 15 senemiz gitti. Bizi birbirimize kırdırmasınlar. Bakan üzerine bakan geldi. Her bakanlıktan hiç olmazsa 10 trilyonluk yatırım alsalardı.’ diyerek sözlerini sürdüren Küçük, Düzce İl Özel İdaresi’nin çok önemli olduğunu vurgulayarak Düzceli seçmene seslendi. ‘Düzcelileri kimse hakir göremez’ diyen Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinden şeref duyduklarını kaydederek, sandığı nasıl etkileyeceği konusunda kararı seçmenin vereceğini söyledi. Küçük, ‘Biz başardık diyoruz. Çünkü kendisinin Düzce programı yoktu. Ve sadece ihtiyaç hissedilen illere gidiyor demişlerdi. Demek ki Düzce’de de buna ihtiyaç duyulmuş, risk görülmüş’ şeklinde konuştu.
 
 ‘Hakları gasp edenler rahat mı gezecek sanıyorsunuz?’

‘Belediyeyi aldığımızda Düzce’nin haklarını gasp edenleri, rahat gezdirecek miyiz zannediyorsunuz? Herkes yaptığının bedelini öder’ diyen Küçük, ilimizde 4 OSB olduğunu ancak buna karşın Düzce’nin bir sanayi kenti olamadığını, oysa belediyenin borcuyla çok rahat 5 fabrika kurulup 1.500 kişiye istihdam sağlanabileceğini açıkladı. Belediye olarak beddua almayacaklarını ve gelirleri ile giderlerini halkla paylaşacaklarını tekrarlayan Küçük, ‘Düzce’nin duayenlerinden üst kurul oluşturacağız ve onların engin tecrübelerinden faydalanacağız’ dedi.
 
‘Kaynağın anasını ağlatmışlar’

Mevcut belediyeyi eleştirerek ‘Kaynağın anasını ağlatmışlar’ şeklinde konuşan Küçük, harekette bereket olduğunu dile getirdi. Bolu örneğini göstererek rekabetin Düzce’ye iyi geleceğini vurgulayan Küçük, ‘Sayın Ümit Yılmaz’ın vekil olmasının çok büyük katkısı var, oyun oynamaya gelmiyoruz’ dedi;

Düzce’nin jeopolitik açıdan konumunun önemine dikkat çekerek, üniversite öğrencisinin merkeze indirilmesi gerektiğini ifade eden Küçük, ‘Yine seçim AK Parti’den yana yapılırsa 5 sene sonra aynı şeyleri konuşuyor olursunuz’ dedi. Muhalefet belediyesi Eskişehir’i örnek gösteren Küçük, göreve gelmesi halinde kredi kullanmadan maaşları ödeyeceklerini ileri sürdü. Riskin kendileri için var olduğunu ve seçim akşamı elektrikler kesilirse seçimin riske gireceğini söyleyen Küçük, MHP Belediye Başkan Adayı kendisi ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü için kullandığı ‘Gurbetçiler’ ifadesine de yanıt vererek ‘Erdoğan kardeşimin söylediği hiçbir şeyden gocunmam. Doğru söylemiş ancak unuttuğu şu var. İkametim burada olmasa Düzce’de oy kullanamazdım’ dedi.
 
 ‘Elektrikler kesilmezse seçim bizim’

1 Nisan sabahı Düzce Belediye Başkanı olacağına dair iddiasını ve inancını ifade eden Küçük, son seçimlerde yaşananlara vurgu yaptı. Programın sonunda son söz olarak Küçük, yeminini canlı yayında tekrarlayarak Düzcelilerden belediye başkanlığı için destek talebinde bulundu ve seçimlerin tüm ülkemize hayırlı olması temennisini dile getirdi. 

Haber: S. AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ